HV Jupiter76 wint van V&S uit Groningen

Dinsdag 21 maart moeten de dames midweek van HV Jupiter76 het opnemen tegen V&S uit Groningen. Coach Arjan de Jong had uit de vorige wedstrijd verbeterpunten meegenomen en wilde een andere speelwijze van de dames zien. Aanvallend werd er af gesproken dat de focus zou beginnen door één op één op te zoeken waardoor er spelers vrij gespeeld worden. De dames konden moeizaam in de wedstrijd komen en  het leek  dat velen letterlijk weer op moesten komen. Door onnodig veel balverlies en veel schoten zonder beweging kregen de dames in de 1e helft geen kans om lekker tot hun spel te komen. Verdedigend werd er niet actief genoeg verdedigd.

Desondanks gingen de dames van Jupiter met een voorsprong van 6-4 de rust in. De rust werd ingevuld met bal in eigen team houden en aanvallend doorzetten wat er afgesproken was. Dit gaf de dames weer moed en werd beter opgepakt. Verdedigend werden veel ballen onderschept, helaas niet altijd omgezet in doelpunten aan de andere kant. Aanvallend werd er beter samengespeeld en gecreëerde kansen werden beter benut. De verdediging was actiever en veel schoten werden gekeerd door keepster Monica Breidenbach. Na 2x 25 minuten gespeeld te hebben stond de scorebord op 13-8 in het voordeel van de dames van Jupiter76.

Scores waren afkomstig van Nina Visser 1x, Afke Guertin 4x, Eelkje Draaisma 2x, Alie Langerak 2x, Manuela Rodenhuis 2x, Klasien Rodenhuis 1x en Sanne de Jong 1x. De volgende wedstrijd is op 16 maart, uit tegen de dames van HVR uit Roden.