Iconisch 90’s album Jagged Little Pill centraal bij Westhoek Sessions

Het album Jagged Little Pill van de Canadese Alanis Morissette wordt 13 & 14 oktober integraal gespeeld door duo ‘No Sa!’ in Waddenherberg The Friezinn tijdens de vierde Westhoek Sessions. Voor veel muziekliefhebbers vormde het album een mijlpaal tijdens hun jeugd, met klassiekers als ‘Ironic’, ‘You Oughta Know’ en ‘Head over Feet’Op beide avonden wordt een menu uitgezocht bij de muziek.

Uitdaging voor lokale artiesten

Tijdens de Westhoek Sessions worden lokale artiesten uitgedaagd om een bekend album integraal te spelen. Mirjam Jellema en Sipke Vos van No Sa! werden afgelopen zomer gespot tijdens een evenement in Ouwesyl en gevraagd om een Westhoek Sessions te gaan spelen. Deze uitdaging werd aangenomen.  Mirjam en Sipke noemen zich ‘een enthousiast muzikaal duo’, komen beide uit Terherne. Mirjam doet zang en percussie, Sipke zang en akoestische gitaar.

Jagged Litte Pill

Jagged Litte Pill (NL: Gekartelde kleine pil) vormde een creatieve combinatie van pop met alt-rockgitaren, rauwe zang en openhartige teksten en een keerpunt voor Alanis Morissette. Ze nam afstand van de stijl van haar eerdere albums naar een stijl met elementen van alternatieve rock. Ze wilden rauwer, echter en minder commercieel.

Met 33 miljoen verkochte albums werd het een (uiteindelijk toch een commercieel) succes, maar wel met alle creatieve vrijheden die Alanis vond nadat ze afscheid had genomen van haar voormalige platenlabel en het einde van haar periode als kindsterretje. Een album met donkere thema’s als emotionele ontbering, machtsmisbruik in de muziekindustrie, vergeving en trauma.

Opgeven

Er is nog plaats voor een aantal gasten. Opgeven kan via de site www.thefriezinn.nl/jlp en de kosten zijn € 45 per persoon exclusief drankjes.