Iepenloftspul Dronryp speelt niet in 2021 

Het stuk dat dit jaar in Dronrijp op de planken zou worden gebracht, gaat vanwege de coronamaatregelen niet door. Dat besluit heeft de commissie van stichting Iepenloftspul Dronryp helaas moeten nemen. Het is niet verantwoord en ook niet haalbaar om op dit moment een productie neer te zetten.

Het doel was om dit jaar een stuk over de Fusillade in Dronrijp te brengen. Een verhaal over de executie op burgers en verzetslui bij de Dronrijpster brug op 11 april 1945 en wat zich verder deze periode in en rondom Dronrijp heeft afgespeeld. Welke optie de commissie ook heeft bekeken, door de wet- en regelgeving in verband met het coronavirus lukt het niet om voorstellingen te spelen die recht doen aan het mooie stuk dat zij graag neer willen zetten.

De commissie vindt het bijzonder spijtig dat er dit jaar geen openluchtspel plaats kan vinden in Dronrijp, maar is van mening dat er gezien de omstandigheden geen ontkomen aan is. Een openluchtspel organiseren kan alleen als het voor het iedereen veilig is en dat is op dit moment allemaal erg onzeker.

Ondanks deze onzekere tijden gaat de organisatie van het Iepenloftspul Dronryp er vanuit dat het stuk over de Fusillade in Dronrijp in 2022 opgevoerd kan worden!