In de ijzige kou verslaan studenten de Raadsleden!

Vrijdag 16 maart kwam het studenten dispuut IANUS uit Groningen weer naar Franeker om tegen de raadsleden te kaatsen. Dit is het eerste jaar dat de studenten van IANUS tegen raadsleden van de gemeente Waadhoeke kaatsen. Deze traditie gaat namelijk al bijna 45 jaar terug in de tijd. Eerst jaren tegen Franekeradeel maar nu, na de fusie, wil Waadhoeke zeer zeker deze mooie traditie voortzetten!

De raadsleden en de studenten hebben in de ijzige kou een mooie wedstrijd gespeeld. Het was een erg spannende wedstrijd. Vaker winnen de raadsleden, maar de studenten wisten heel goed terug te komen en met 5 -3 -6 -6 wonnen de studenten toch nog van de raadsleden. Het was een nipte overwinning. Per jaargang wordt er op de wisselbeker gegraveerd wie gewonnen heeft en dit jaar is de eer voor de studenten.

De wedstrijd bestond uit de volgende spelers:
Raadsleden: Emile Vogels (VVD), Hans Nauta (FNP) en Gea Iedema (FNP).
Studenten: Lars Eltingh (Koning van de wedstrijd), Maarten Slief, Obbe Hacou, Chris Stumphius, Arthon Selbach en Jelle Kraan. Zij waren dit keer de aspirant leden die het moesten waarmaken.
Scheidsrechter en telegrafist: Pieter en Lieuwe Brandsma en Tjalling van de Bosch.

De prijzen werden uitgereikt in het oude stadhuis van Franeker door Caroline de Pee, wethouder van o.a. sport.. De krans is dit jaar voor Lars Eltingh, de student die het beste gepresteerd heeft tijdens de wedstrijd. Elk jaar bedanken de studenten de gemeente en sluiten het dankwoord af met het Friese volkslied. Uit volle borst zongen de studenten het volkslied waar ze hard op gestudeerd hadden.

De Rooms-katholieke Studentenvereniging Albertus Magnus, kortweg Albertus, is een algemene studentenvereniging in Groningen. Zij is opgericht op 14 december 1896 en vernoemd naar de middeleeuwse wetenschapper Albertus Magnus (ca. 1200-1280). De lijfspreuk van de vereniging luidt: non scholae sed vitae (vrij vertaald uit Latijn: ‘Men leeft niet om te leren, maar leert om te leven’).

foto Joachim de Ruijter

 

 

 

Deel dit bericht
Facebook
WhatsApp
Telegram
Twitter
LinkedIn
Pinterest
error: Bericht Beveiligd!