Indrukwekkende start SamenLoop voor Hoop Franeker *foto’s*

Gisteravond, zaterdag 15 september was in de kantine van de RSG en de Opslach de kick-off, oftewel de start van de Samenloop voor Hoop Franeker was indrukwekkend en ontroerend.

Wat is een SamenLoop?

SamenLoop voor Hoop is een evenement voor iedereen die iets tegen kanker wil doen. Gedurende een 24-uurs wandelestafette staan we samen met lotgenoten stil bij kanker én vieren we het leven. Tijdens de loop zijn er optredens, verschillende ceremonies en allerlei acties van deelnemers die op een bijzondere wijze geld inzamelen voor wetenschappelijk kankeronderzoek. De openheid en eensgezindheid maken van een SamenLoop een evenement dat niemand onberoerd laat. Het evenement wordt volledig door vrijwilligers georganiseerd. en vind plaats op dezelfde locatie als in 2015, het terrein van de SC Franeker

Tweede SamenLoop in Franeker:

De eerste SamenLoop in Franeker (26 en 27 juni 2015) was een groot succes en leverde uiteindelijk 67.000 € op voor onderzoek naar kanker. Dit gebeurde met 38 teams en 900 lopers, veel sponsoren en vrijwilligers. Een mooi resultaat. Uit de toen gehouden enquête kwam snel naar boven dat er een vervolg moest komen, en die komt er nu dus en wel op 5 en 6 juli 2019, alleen een breder draagvlak we zijn tenslotte de Waadhoeke.

De kick-off:

Met een kleine honderd geïnteresseerden werd de SamenLoop “geopend” Onder het genot van een gesponsord bakje koffie van FOOX gaf voorzitter Gea Smits uitleg over wat de bedoeling is.

Mirjam Holwerda vertelde haar indrukwekkende verhaal over haar strijd, die zij met familie en vrienden moesten voeren tegen de kanker, waar Mirjam mee te maken kreeg, Ze bleven positief en ze overwon de ziekte.

Tevens was er een medewerker van Huhtamaki en die vertelde waarom zij als team ook deze SamenLoop weer meedoen, ze waren het eerste team dat zich heeft opgegeven voor de SLVHF 2019

Ambassadeurs: 

De Ambassadeurs die zich in gaan zetten voor de SamenLoop voor Hoop 2019 Franeker zijn twee hele bijzondere , Namelijk Caroline de Pee, een betrokken wethouder van het CDA in de gemeente Waadhoeke en Kaatslegende Chris Wassenaar, de boomlange kaatser was net als Caroline de Pee enthousiast en ze “gaan ervoor”

Een inspirerende avond die tevens bedoelt was om informatie in te winnen, als sponsor te willen fungeren, als team te willen inschrijven en nog veel meer. U komt de vrijwilliger de komende tijd nog zeker tegen en ze hopen dat ook de tweede Samenloop een groot succes zal worden.

Meer informatie vind u Hier:  KLIK HIER

Wij waren erbij en maakte een foto-impressie

 

 

 

error: Bericht Beveiligd!