Jaarlijkse Paardenmarathon 12 Juni in Franeker

Franeker – Dit jaar organiseert de menvereniging de Foarútgong zijn jaarlijkse  paardenmarathon op  12  juni a.s. De paardenmarathon vindt plaats op het terrein van de Sjaerdema-Liauckemaruiters aan  de Harlingerweg te franeker. Er doen zo’n 75 deelnemers mee aan deze wedstrijd.
Veel deelnemers komen uit de provincie Friesland maar ook  uit andere provincies komen deelnemers om mee te doen aan deze  marathon.
De wedstrijd bestaat uit  8 verschillende hindernissen die allemaal  gesponsord zijn door bedrijven. De hindernissen zijn gemaakt van allerlei verschillende  materialen. Maar de laatste hindernis is de meest spectaculairste de bekende  waterbak. Er worden deze dag met verschillende aanspanningen gereden zoals enkel -dubbelspan ,meerspan en tandem  en deze zijn weer onder verdeeld in paarden en pony’s categorieën.
Deze dag zijn er dus ook veel verschillende rassen te bewonderen zoals sjezels ,friezen, haflingers , kwpn enz. Iedereen is van harte welkom op de marathon.  Aanvang 13.00 uur en de toegang is gratis…