Jazzworkshop in de Bogt fen Guné

Franeker – Voor beginnende en semi gevorderde muzikanten is er elke dinsdagavond een jazzworkshop in de de Bogt fen Guné, aan de Vijverstraat 1 ( naast het kaatsveld) te Franeker. Er is plaats voor bespelers van alle muziekinstrumenten en koperblazers worden hierin vooral node gemist. Kom op. Het is meer dan leuk.

Muziekimprovisatie is voor velen een geheimzinnig gebied. Zeker voor mensen die gewend zijn liedjes van blad te leren lijkt dit een onbereikbare wereld. Dat is gelukkig niet zo. Iedereen kan leren improviseren. Een aantal aspecten zoals ritme, akkoordenschema’s, melodielijnen zijn belangrijk en worden via het spelen van jazz & blues standards aangeleerd. Mensen die noten kunnen lezen en een basisvaardigheid op hun instrument hebben vinden al snel de weg in het spelen van solo’s. Zij worden hierin op een ontspannen en deskundige wijze begeleid door saxofonist Bob Driessen die een inspirerende methode hanteert die gestoeld is op een jarenlange ervaring met beginnende, semi en zeer gevorderde muzikanten.
Het plezier in het improviseren en het met elkaar muziek maken is het belangrijkste element. En omdat alle deelnemers in de workshop dit weten is de sfeer er ontspannen en geconcentreerd.

Voel je je aangesproken en lijkt het je wel wat, kom dan op de dinsdagavond naar de Bogt fen Guné Vijverstraat 1 te Franeker. Om 20.00 uur wordt er begonnen in de bovenzaal. Je kunt dan luisteren en/of meteen meedoen. Regelmatig worden er hier ook clinics georganiseerd waarbij andere, vaak bekende, jazzmuzikanten een bepaald aspect van de muziek belichten en waar je aan mee kan doen.

Voor het cursusgeld hoef je het niet te laten. Dat bedraagt slechts € 25 per maand.

error: Bericht Beveiligd!