Jeugdband Sternse Slotlanders scoort goed in Vlissingen

Zaterdag 7 juni reisde de Jeugdband van de Sternse Slotlanders af naar het mooie Vlissingen voor deelname aan het Nationale Jeugdfestival. De laatste keer dat de show door een jury werd beoordeeld (in Schiedam) werden er 79,78 punten gehaald. De doelstelling van de instructie was dan ook om de 80 punten te passeren in Vlissingen. Ondanks een paar kleine files waren we mooi op tijd ter plaatse zodat er nog genoeg tijd was voor het korps om even in te spelen.

Ondertussen werden de dames van de colorguard in de make up gezet. Allereerst deden er 3 jeugdkorpsen mee aan de marswedstrijden waarna de showwedstrijden van start gingen. Om 13.50 uur was het showtime voor onze Jeugdband. Na alle repetities van de afgelopen maanden moest het nu gebeuren. Vol enthousiasme begonnen ze aan hun show getiteld “let’s dance”. De populaire muziek van o.a. Robbie Williams, Katy Perry en One Direction viel goed in de smaak.

De colorguards vulden het geheel prachtig aan met zowel vlag, riffle als sabel. De dames deden hun oefeningen met overtuiging en het plezier was van hun gezichten af te lezen. Het programma liep gesmeerd en het publiek klapte gezellig mee. Na de show kon de jeugd nog even kijken bij een aantal andere jeugdbands alvorens de prijsuitreiking van start ging. Vanwege de warmte hoefden de korpsen deze keer niet al spelend het veld te betreden. Het instrumentarium kon blijven staan. Alleen Jeugdshowband Irene kwam met instrumentarium omdat zij het Wilhelmus gingen spelen.

Bij de Marswedstrijden ging de overwinning en dus de wisselbeker naar de Jong Floraband met 83,89 punten. Hierna volgden de uitslagen van de showwedstrijden. Onze jeugd had hun doelstelling ruim gehaald met hun score van 82,28 punten! Knap gedaan! De showwedstrijden werden nipt gewonnen door jeugdshowband Irene met 86,28 punten. Na nog een paar groepsfoto’s gemaakt te hebben kon de Jeugdband zich weer omkleden en zich opmaken voor de terugreis. Op de terugweg moest er natuurlijk even gestopt worden om de hongerige jeugd van een maaltijd te voorzien. De stop vond deze keer plaats bij de BK…. geen aanrader…. Na deze stop gingen we verder op weg naar het Friese Land. Bij ons clubgebouw Kleyenburg werden we opgewacht door een groot aantal ouders, familieleden en vrienden. Al met al kan Jeugdband en instructie terugkijken op een mooie gezellige dag en een goede score die perspectief biedt voor het volgende concours, in ons eigen Franeker.

error: Bericht Beveiligd!