Jeugdbrandweer Franeker eerste bij landelijke kwalificatie wedstrijd! *film*

Afgelopen zaterdag 20 april reisde de jeugdbrandweer van Franeker af naar Emmeloord. Hier vonden deze dag de jeugdbrandweer wedstrijden plaats. Vanuit het hele land kwamen er diverse ploegen naar de Noordoostpolder.

Er was een wedstrijdbaan voor de Aspiranten & de Junioren. De jeugdploeg van Franeker deed mee op de wedstrijdbaan van de Junioren. Er was een hoop spanning, want voor de jeugd van Franeker was het namelijk hun allereerste wedstrijd. De ploeg in de huidige formatie speelt sinds een jaar samen en had dus nog niet eerder een wedstrijd gespeeld.

Kort na de wedstrijd was er al een trots en goed gevoel, het ging namelijk ‘best wel oké!’ Het was nog even wachten op de prijsuitreiking, maar aan het eind van de middag was het zover! De spanning steeg ten top…. En plots was daar het verlossende woord! Jeugdbrandweer Franeker was eerste geworden, wat een geweldige prestatie!

Alle spanning viel van de schouders en er werd flink gejuicht in combinatie met een aantal party poppers. Alle jeugdleden waren ontzettend trots, net als de jeugdleiders.

Onderweg naar Franeker werd er nog een stop gemaakt voor het welverdiende avondeten: de Mac Donalds. Rond 20:45 uur kwam de ploeg aan in Franeker, daar stond een verrassing op ze te wachten! Veel familieleden, vrienden, korpsleden van brandweer Franeker en de hoogwerker + bemanning van brandweer Harlingen waren bijeen gekomen om de jeugd feestelijk te onthalen!

Even mochten de optische en geluidssignalen aan om dit feest te vieren. De gehele jeugdbrandweer van Franeker kijkt onwijs trots en voldaan terug op deze dag. Omdat ze eerste zijn geworden mogen ze 15 juni door naar de halve finale in Oisterwijk. Dat wordt komende maanden weer even hard trainen en daarna gaan ze er ook daar weer een prachtige dag van maken! Het motto blijft: meedoen is nog altijd belangrijker dan winnen.

De thuiskomst in Franeker

error: Bericht Beveiligd!