Jeugdteams FTTC denderen door

Vorige week wonnen alle competitieteams van de Franeker tafeltennisclub hun wedstrijd. De hosannastemming van toen is inmiddels grotendeels verwaaid. Beide jeugdteams blijven winnen, maar de seniorenteams lieten het deze week afweten.

Jeugdcompetitie
Het eerste jeugdteam reisde zaterdag naar Emmer-Compascum voor het treffen met Olympia ’54 1. In de Drentse veenkolonie boekten Helder Staalsmid en Milan Faber hun zesde zege van dit seizoen: 2-8. Promovendus FTTC 1 blijft met een voorsprong van zeven punten op Actief Vries 2 aan kop gaan in de 3e klasse FlexMatch. De resterende wedstrijden zullen duidelijk maken of de Franekers opnieuw kampioen worden.

De jeugdspelers van FTTC 2 kruisten de batjes met de tafeltennissers van Olympia ’54 2. Die schermutseling liep voor de Franekers goed af: ook deze wedstrijd eindigde in een 2-8 overwinning. FTTC’er Rogier de Haan bleef ongeslagen. Teamgenoten Thijs van der Horst en Bas Elsinga zorgden voor de overige punten. FTTC 2 staat stevig op de tweede plaats in de 4e klasse FlexMatch, maar de Leeuwarder lijstaanvoerder Ready 2 lijkt niet meer in te halen.

Seniorencompetitie
FTTC 1 verraste de laatste wedstrijden. Tweemaal werd de koploper in de landelijke 2e divisie aan de zegekar gebonden. In Hazerswoude-Dorp was het zaterdag ‘different cook’. Bram Parlevliet zette zijn team in de eerste partij nog op voorsprong, maar daarna was er geen houden meer aan. Avanti 1 won de wedstrijd met 9-1. Daarmee zijn de kaarten in deze divisie opnieuw geschud. In een poule van zes teams staat FTTC 1 nu vierde (33 punten). Maar Tempo-Team 4 (derde met 34 punten) en Amsterdam ’78 1 (vijfde met 33 punten) staan in de buurt. Komend weekend moet FTTC 1 er in Hattem voor zorgen dat het niet onder de degradatielijn zakt.

FTTC 2 had zich al geplaatst voor de promotiepoule van de noordelijke 2e divisie. Vrijdag verloren de senioren van dit team met 6-4 van Argus 1. Daarmee zijn de kansen op een eventueel kampioenschap flink gereduceerd. Roan Mulder (2), Jan Dirk Jansma (1) en Douwe Reitsma (1) waren vooral niet opgewassen tegen oud-eredivisiespeler Erik van der Greft. Dinsdag hervatten de Franekers de vorige week gestaakte wedstrijd tegen Dokkum 1 (1-1). In de weken daarna zal FTTC 2 met Actief Vries 1, Argus 1 en Argus 2/Dokkum 1 strijden om de titel in de noordelijke 2e divisie.

FTTC 3 (regionale 1e klasse) begon sterk aan de najaarscompetitie, maar de laatste weken gaat het niet altijd van een leien dakje bij de mannen. Vrijdag was Drachten 1 de Franekers met 7-3 de baas. Raymond Stodel won twee enkelpartijen, maar verloor (tegen Wolfert Glimmerveen) zijn eerste potje van dit seizoen. Rudie van der Kooij en Jan Bosgra verzilverden de dubbel, maar konden in het enkelspel ditmaal geen potten breken. Misschien lukt dat komende week tegen YOS 2 wel.

error: Bericht Beveiligd!