Jongerenwerkers willen de jeugd in de Waadhoeke perspectief bieden

Met een nieuw en groter team maken de jongerenwerkers van de Skûle een frisse start om de jongeren (12 t/m 23 jaar) in de Waadhoeke een perspectief te bieden. Help ze mee met het opbouwen van een netwerk om dit jongerenorgaan tot een succes te maken.

De Skûle wordt verbouwd en met een nieuwe indeling en een frisse look zijn er veel mogelijkheden en ideeën vanuit jongerenwerk de Waadhoeke om bezig te gaan met en voor de jeugd. Het pand heeft twee nieuwe deuren gekregen om zo een open uitstraling te krijgen. Daarnaast word er in de tuin achter de Skûle hard gewerkt om er wat moois van te maken zodat het voor verschillende doeleinde gebruikt kan worden. De werkwijze is anders dan voorheen, zo willen de jongerenwerkers echt gaan werken vanuit de jongeren zelf. Het is de bedoeling om zo veel mogelijk vraag gericht te werken, door deze werkwijze verwachten ze dat er een aanbod ontstaat die goed aansluit bij de behoefte van de jongeren. Om goed vraag gericht te kunnen werken moet er een netwerk worden opgebouwd.

De jongerenwerkers zijn bezig met het zicht krijgen op de behoefte van de jongeren, dat doen ze onder andere door ‘s avonds langs te gaan op plekken waar ze bij elkaar komen en in gesprek te gaan met ze. Op deze manier  hebben ze al wat groepjes jongeren kunnen bereiken en samen met hun kijken ze naar de behoeftes die ze nu hebben. Daaruit is onder andere gekomen dat er behoefte is aan een jongerenruimte. Met de jongeren wordt er gekeken hoe deze plek eruit moet gaan zien en wanneer deze open moet zijn.

Het liefst waren ze al klaar geweest met de verbouwing en hebben ze een actief aanbod die aansluit bij wat jongeren aanspreekt, dat is helaas nog niet zo. Om dat te kunnen realiseren moeten ze een netwerk opbouwen en dat vergt tijd. Met de contacten die ze al hebben willen ze graag in Leeuwarden gaan kijken bij verschillende locaties voor jongeren om inspiratie op te doen en de jongeren een inzicht te geven in wat voor verschillende mogelijkheden en jongerenruimtes er zijn.

Er zijn al aanvragen geweest van groepjes jongeren bij de jongerenwerkers en daar wordt op ingespeeld. Zo word er samen met de groepjes jongeren een jachtseizoen georganiseerd, is er een dagje mountainbiken geweest en is er gevraagd om een schaakcompetitie te organiseren. Begin oktober doen ze mee aan het ‘skjin wetter’ project in Franeker, mede mogelijk gemaakt door sup verhuur Franeker willen ze op de sup in en rond het water afval ruimen. Ook met halloween wordt er een spooktocht georganiseerd.

Netwerken, ZOEK ONS OP!

Om dit jongeren orgaan tot een succes te maken hebben de jongerenwerkers input van buitenaf nodig. Dat zijn  natuurlijk de jongeren, maar ook mensen met ervaring, ideeën en visies ZOEK ONS OP,  zegt Rinco jongerenwerker bij de Skûle.

  • Contact gegevens van Rinco-Jongerenwerk Skûle  06 34486467  e-mail  r.devries@deskule.nl
  • Volg ze op Instagram