foto ter illustratie

Judo: Vele prijswinnaars in Tzummarum

In de Harnehal in Tzummarum werd weer het jaarlijkse judotoernooi door JV Koka uit Sexbierum georganiseerd. Van Sportschool Poelstra kwamen hier 16 judoka’s op de mat, waarvan er 11 met een medaille weer terugkeerden naar huis.

In het blok dat om 9 uur begon stond Jarno Visbeek uitstekend te judoën. Hij won al zijn 3 partijen met ippon en pakte de eerste prijs.

Esben Poelstra was ook weer te sterk voor zijn tegenstanders. De eerste 2 partijen werden binnen 10 seconden gewonnen. Ook de laatste partij werd overtuigend gewonnen, dus ook weer een eerste prijs voor Esben. Thomas Boonstra stond ook goed te judoën, wist zijn eerste 2 partijen te winnen met ippon. Helaas verloor hij zijn laatste partij, waardoor hij met de 2e prijs naar huis ging.

De meeste prijzen vielen in het laatste blok. Annafleur Visser begon uitstekend, won haar eerste partij op beslissing. De andere 3 partijen werden allemaal met ippon gewonnen, waarvan de laatste met een schitterende worp: ook de eerste prijs voor Annafleur. Jort Dijckhoff was in zijn klasse ook de beste. Hij wist alle 3 partijen met ippon te winnen en zo de eerste prijs mee naar Sint Jacobiparochie te nemen. Niels Bouma won zijn eerste partij met ippon, verloor helaas zijn tweede partij, maar de andere 2 leverden weer een ippon zege op en dus de tweede prijs.

error: Bericht Beveiligd!