Jupiter’76 dames winnen nipt van Roden

Dinsdag 10 november handballen de dames midweek van HV Jupiter76 thuis tegen de dames van HVR 1 uit roden. Een tegenstander waar de dames altijd moeite mee hebben en lastig tot hun eigen spel komen. In de voorbespreking krijgen de dames handvatten van Arjan de Jong, lopen warm en om 20.00 uur floot de scheidsrechter de wedstrijd in. De dames van Jupiter waren veelal aan het verdedigen en konden de bal niet in de goal van HVR krijgen. In de aanvallen waren de dames onrustig met de bal en werd er te snel voor de actie gegaan. HVR die daar en tegen het op hun gemakje deden, waren langer in de aanval en wisten 2x te scoren vanuit het midden.

Monica Breidenbach stond fanatiek te keepen en de verdediging van Jupiter kreeg steeds meer grip op HVR. Het midden blok kwam dicht, opbouwers gingen ver en de hoeken stonden hun mannetje. HVR stond 2-0 op voorsprong en door een gegeven strafworp kwamen ze op 3-0 voorsprong. Het roer moest om wilden de dames grip krijgen op de wedstrijd. Herma Visser nam de snelheid in de benen alleen ging door haar knie en raakte geblesseerd. Vlak voor de rust kregen de dames Jupiter een strafworp mee en ook die werd goed gestopt door de keeper, alleen wist Afke Guertin de rebound te pakken.

Met 3-1 gingen de dames de rust in en werden de dames stevig door de coach aangesproken. Er werd een tactiek afgesproken en er kwamen geen tegengoals meer van HVR. Na deze peptalk gingen de dames er weer voor en waren niet van plan om de punten uit Franeker mee te geven. De dames van Jupiter76 begonnen de 2e helft aan de bal en Nadja Postma verovert een 7- meter. Deze weet Afke gelukkig rechts van de keepster bovenin de goal te plaatsen.

Sanne de Jong zet de score gelijk en met haar snelheid weet zij de keepster nogmaals te verassen vanuit een break-out. HVR blijft ook niet achter en weet steeds de dames op de hielen te blijven, of zelf weer op voorsprong te komen. Manuela Rodenhuis brengt op een zeer cruciaal moment haar scoringspositie en vanaf de rechteropbouw de stand op 5-5 gelijk. De dames van Jupiter drukten de snelheid door en Alie Langerak speelde Sanne keurig de bal waarmee de stand op 6-5 in het voordeel van jupiter76 werd gebracht.

Het publiek reageerden vol enthousiast en deelden de winst met de dames midweek. Het was een bevochten wedstrijd maar met een slordige afwerking. Leermoment voor de volgende keer meer vertrouwen hebben in ons zelf en in onze medespelers, leiding nemen  en doorzetten waar onze kwaliteiten liggen. Volgende week spelen de dames Midweek  thuis tegen Unitas om 20.00 uur in de Sporthal de Trije.

Een wedstrijd waar het weer gaat om de punten want Unitas en de Dames van Jupiter hebben allebei nog geen wedstrijd verloren. Wij nodigen daarom iedereen uit die ons een warm hart toedraagt, onze clubleden, familie en vrienden. Tot dinsdag 17 november om 20.00 uur waar twee mooie wedstrijden zijn te bekijken.

error: Bericht Beveiligd!