Foto ter illustratie

Jupiterdames laten punten liggen

Voor de dames van handbalvereniging Jupiter ’76 stond zaterdagavond 9 december de uitwedstrijd tegen KSV 3 uit Heerhugowaard op het programma. Een onbekende tegenstander waar men nog niet eerder tegen gespeeld had. Nu is zaterdagavond en handballen voor de Jupiterdames meestal niet een goede match. Dat was helaas ook dit keer het geval, want men moest te punten in Noord-Holland laten.

De start was overduidelijk voor KSV, want na 10 minuten spelen stond het 4-1, waarbij Rymke Prins de Jupitertreffer maakte. Dat verschil van 3 punten bleef tot 7-4. Doelpuntenmaaksters: Marie-jetske vanaf de rechteropbouw, Maaike Osinga via een vrije bal en Marion Offringa benutte een strafworp. Het liep aanvallend niet echt goed en KSV profiteerde hier goed van en liep uit naar 10-4. De laatste 10 minuten van de eerste helft kwamen de Jupiterdames beter in hun spel en dat resulteerde in 2 scores van Marie-jetske en een ‘onmogelijk’ doelpunt vanuit de rechterhoek van Rianne Mendel. Keepster Hedwig Noordenbos stopte een strafworp en Marion schoot vanaf de midden opbouw raak, waarmee het 11-8 werd. Jammer genoeg lukte het niet om die goede lijn vast te houden en zag KSV kans om voor rust nog 2 keer te scoren, waarmee het verschil toch weer 5 punten werd: 13-8.

Coach Maarten Jansen gaf in de rust aan dat er offensiever verdedigd moest worden en dat in de aanval de snelheid omhoog moest en dat de kansen beter benut moesten worden. Dit leek succes te hebben, want nu waren het de Jupiterdames die de eerste 10 minuten het initiatief hadden. Marie-jetske, Maaike en Rymke wisten het net te laten bollen en KSV kon alleen scoren via een strafworp: 14-11. Toch kantelde de wedstrijd om onverklaarbare redenen weer in het voordeel van KSV, want in de 10 minuten die volgenden scoorden zij 4x en Jupiter kon daar via Marion maar één doelpunt maken: 18-12. Qua scoreverloop bleef het een rare wedstrijd, want in de laatste 10 minuten kantelde de wedstrijd opnieuw. Via 19-13 (doelpunt van Marion) sloop Jupiter steeds dichterbij, want in een paar minuten tijd scoorden Rianne M, Marie-jetske, Maaike en Rymke en daarmee was het verschil plotseling nog maar twee: 19-17. Het lukte de Jupiterdames in de resterende tijd niet om te score; het doelpunt viel aan de andere kant, waarmee de eindstand 20-17 werd. De scheidsrechter had echter een score van 21-17 op haar kaartje staan.  Hoe dan ook, de Jupiterdames stonden met lege handen.

Komende zondag 17 december spelen de dames de laatste thuiswedstrijd van dit kalenderjaar om 12.00 uur in sporthal De Trije.