Jupiterdames maken het de kampioen moeilijk.

Op zondag 20 maart vertrokken de dames van Jupiter laat naar Zwartemeer om het de dames van Hurry Up zo moeilijk mogelijk te maken, want als Hurry Up deze wedstrijd zouden winnen, waren ze kampioen. Het werd een erg spannende en goede wedstrijd waarin het verschil nooit groter dan 3 punten werd. De eerste twee doelpunten kwamen van de tegenpartij. Hier wist Jupiter wel een antwoord op.

Rianne Wijbenga scoorde door de benen van de keepster en Maaike Osinga gooide de bal vanaf de linkeropbouw hard in het doel. De verdediging had duidelijk de overhand, want die 2-2- stond pas na ruim ene kwartier spelen op het scorebord. Door te hard verdedigingswerk kreeg de tegenstander een penalty en deze werd goed ingeschoten. Daarop volgden twee doelpunten van Jupiter door Marion Offringa vanaf de rechteropbouw en Marije Bijlsma vanaf de linkerhoek.

Toen nam Hurry Up het heft weer in handen en zette de stand op 5-4. Door een mooie opbouwende aanval wist Marie-jetske Lettinga van afstand de bal in het net te schieten. Vervolgens werd er weer tweemaal gescoord door de tegenstanders. Jupiter maakte het gaatje weer iets kleiner, want Marion zette de ruststand op 7-6 door een mooie bal vanaf de middenopbouw.

Zonder coach werd er in de rust besproken wat er beter kon. Zoals bekend moest er meer worden bewogen in de aanval. Echter werd er een goede wedstrijd gespeeld dus begonnen de dames van Jupiter met vol vertrouwen aan de tweede helft. Iris van der Veen verzorgde het openingsdoelpunt van de tweede helft met een strakke bal vanaf de rechteropbouw. Na een doelpunt van Hurry Up werd na een prachtige Jupiteraanval Rianne vrijgespeeld aan de cirkel en zij zorgde voor de 8-8. Het was een spannende wedstrijd waarin beide partijen goed verdedigingswerk lieten zien en om en om scoorden. Maaike scoorde vanaf de linkeropbouw maar Hurry Up volgde dit voorbeeld.

Daarna wist Marie-jetske het doel te vinden zodat de stand 11-10 werd met nog 10 minuten op de klok. De Jupiterdames kakten even in en liet de tegenpartij 2 keer scoren, maar de dames hielden goed vol. Iris hield het tempo goed hoog verraste de tegenpartij met een snel doelpunt en Maaike zorgde voor de aansluitingstreffer: 13-12. Helaas speelde Hurry Up de laatste paar minuten slim uit en scoorde nog een keer waardoor met nog 30 seconden de tussenstand op 14-12 stond. Met nog een snelle aanval zette Maaike de eindstand op 14-13. Al met al een erg mooie wedstrijd waarin door beide partijen hard werd gestreden voor de winst en Hurry Up dan toch als kampioen werd gehuldigd. Aankomend weekend is het de Jupiter Cup. Kom ons aanmoedigen!