Jupiterdames pakten de punten, Jupiterheren nipt onderuit

Zondag 18 oktober speelden de dames van Jupiter hun eerste thuis wedstrijd tegen HVA uit Annen. De tegenpartij kwam helaas niet op tijd en zonder de tas met shirts en broekjes. Gelukkig kon Jupiter ze aan reserve shirts en broekjes helpen en kon de wedstrijd ‘better let as net’ beginnen.
Jupiter begon sterk aan de wedstrijd, Nynke de Jager schoot de eerste bal er keurig in via de cirkel en Iris van der Veen gooide de eerste penalty van de wedstijd in het doel van de tegenstander. Topscoorder Marie-jetske Lettinga maakte de 3-0.

De verdediging stond als een huis en er werden veel ballen geblokt, maar uiteindelijk viel er toch een doelpunt aan de kant van de tegenpartij. Na weer een doelpunt van Marie-jetske en eentje van de tegenpartij stond het 4-2. De dames van Jupiter wilden wel heel graag scoren, waardoor het wat rommelig begon te worden en veel kansen verloren gingen, maar door het goede lopen van de cirkels kwam er veel ruimte vrij, waarvan werd geprofiteerd door Maaike Osinga vanaf de linker opbouw, Marije Bijlsma en Marie-jetske.

Ook aan tempo was geen tekort en er werden veel break-outs gelopen. Deze werden niet altijd goed afgerond, maar Marion kon via samenspel met Ancilla Roerink wel scoren en ook Marie-jetske wist een break-out goed af te ronden. Zo eindigde de eerste helft met 9-3 in het voordeel van Jupiter.
In de rust spraken coach Jan Bijlsma en keepster Yvonne van Wier het team toe wat er beter kon, namelijk meer rust houden in de aanval, en wat goed ging en daarna konden ze er weer vol voor gaan.

De tweede helft begon net zoals de eerste helft, Nynke scoorde weer vanaf de cirkel en ook daarna kreeg Jupiter een penalty wegens cirkel verdedigen van HVA. Helaas ging deze penalty er niet in. De vrije bal die daarna werd genomen werd er prachtig ingeschoten door Rianne Wijbenga, die om kon draaien en de bal precies in de hoek van het doel wist te krijgen. Dit was de eerste van een paar mooie acties in de tweede helft.

Marion Offringa nam vervolgens weer een penalty, die helaas werd tegengehouden door de keepster, maar via een rebound wist ze alsnog te scoren.  Marie-jetske en Marije wisten weer via een break-out en via de cirkel te scoren door goed samen te spelen en op tempo te lopen, wat HVA niet kon bijbenen. Ook werd de vrije bal opnieuw benut, deze keer door Ancilla. Het laatste doelpunt wat HVA wist te maken was de 15-6. Daarna liet Jupiter de laatste paar minuten zien wat het waard was door twee scores van Marie-jetske, waarbij ze van een bijna onmogelijke bal via Rianne een prachtig vliegertje wist te maken.

De Jupiterdames weten nu al dat die bal het mooiste doelpunt van het seizoen is. Het laatste doelpunt was van Marion die de stand op 18-6 bracht door te scoren vanaf de rechterhoek.
Na deze wedstrijd zijn de Jupiter dames nog steeds ongeslagen, volgende week zondag spelen ze uit tegen S.V. Hoogersmilde en hopen ze dit natuurlijk vol te houden.

DSC_1036 (2)

Jupiterheren zonder punten naar huis

De heren van Jupiter’76 moesten deze keer niet op de gebruikelijke zondagmiddag, maar op zaterdagavond 17 oktober handballen. Na een lange rit naar Geesteren moest men zich concentreren op een stevige pot handbal. De mannen van HV Langeveen straalden veel ervaring uit en op sommige punten was dat ook het geval. Als team waren de Jupitermannen, gelet op de kwaliteit beter, maar helaas pakte dat tijdens de wedstrijd toch anders uit. De grote veroorzaker was de bal, een bal waar onze heren geen grip op konden krijgen en dat was in vele situaties terug te zien. Verdedigend zat het redelijk tot goed, er werd gewerkt en de rugdekking was goed. Maar aanvallend mislukte er teveel, de bal kon niet in de ploeg blijven, gleed uit de handen, kwam niet op de plaatsen waar de bal moest komen. Dit resulteerde in een ruststand van 5 – 6, dit geeft al aan dat het krachtverschil minimaal was.

De 2de helft was nog minder, de bal kon totaal niet in de ploeg blijven en de heren van Langeveen raakten iets gefrustreerd waarbij de heren harder gingen aanvallen en zeker harder gingen verdedigen. Hier werd door de scheidsrechter niet goed op geanticipeerd. Gelukkig liep het niet uit de hand, een compliment voor de heren van Jupiter die het hoofd rustig hielden. Jammer genoeg resulteerde het niet in een overwinning, Het lukte maar niet om de kansen af te maken en dit naar een grote voorsprong om te zetten. De tegenstander maakte er gebruik van en hield steeds een voorsprong. Dat er niet veel gescoord blijkt wel uit de eindstand, want die werd uiteindelijk 9-8. Ok nu was mam of the match keeper Rick Bronger, met uitmuntend keeperswerk zorgde hij ervoor dat het verlies zo beperkt bleef.