Jupiterdames starten 2016 met klinkende overwinning.

De dames van HV Jupiter’76 moesten al vroeg dit jaar weer aan de bak. Zondag 3 januari moest er een wedstrijd ingehaald worden tegen Beilen 2. Uit had men eerder tegen Beilen met 15-7 verloren, maar thuis waren de Jupiterdames nog ongeslagen. De druk was dus hoog.

De wedstrijd was minder spannend dan van tevoren werd verwacht. Beilen 2 had in de thuiswedstrijd de keepster van het eerste team in het doel staan, maar die was nu niet mee. De dames van Jupiter startten sterk, al snel werd een voorsprong van 2-0 behaald. In de eerste helft bleef de stand redelijk gelijk opgaan, waarbij de Franeker dames steeds een voorsprong van 3, 4 punten had. Aan beide kanten werd er vrij veel van afstand gescoord, maar de Jupiterdames lieten ook een paar mooie aanvallen zien waarbij de cirkelloopsters fraai werd vrijgespeeld en konden scoren. In de eerste helft kreeg Jupiter 1 strafworp mee, en 3 tegen, waarvan keepster Yvonne van Wier één strafworp wist te stoppen. De eerste helft eindigde in een 10-7 voorsprong voor Jupiter.

In de tweede helft begon Jupiter sterk en breidde de voorsprong al snel uit tot 5 punten: 14-9. Even leek Beilen terug in de wedstrijd te komen, want al stond Jupiter degelijk te verdedigen, toch wist Beilen 2x te scoren met enkele verrassingsballen zodat het verschil 3 punten werd. Maar dichter bij liet men het niet komen. De Jupiterdames wisten in de verdediging veel ballen te onderscheppen waardoor Beilen Jupiter niet meer bij kon houden. Door snelle omschakelingen en door effectieve beweging in de aanval, liep de voorsprong van Jupiter verder en verder uit. Er werd echt samengewerkt als team en dat resulteerde in een fantastische eindstand van 24-17. Opvallend was ook dat behalve Jessica de Graaf en Yvonne van Wier alle speelsters scoorden. De doelpuntenmakers waren: Marie-jetske Lettinga en Nynke de Jager beiden 4x, Marion Offringa, Rianne Wijbenga en Iris van der Veen allen 3x, Ancilla Roerink, Maaike Osinga en Marije Bijlsma allen 2x en Bianca Vrieler 1x.

Volgende week 10 januari staat voor de dames de uitwedstrijd tegen HODO/Kwiek uit Hoogeveen op het programma.