Jupiterdames verspelen punten in Hoogersmilde

Afgelopen zondag 5 maart reisden de dames van HV Jupiter ’76 af naar Hoogersmilde om daar, na drie weken zonder wedstrijd, de strijd weer aan te gaan. Hoogersmilde staat als laatste geplaatst in de competitie en de dames van Jupiter bevinden zich op plek 4. De opdracht van coach Maarten Jansen was dan ook vrij simpel: winnen en de twee punten meenemen naar Franeker.

Hoogersmilde pakte het initiatief aan het begin van de wedstrijd, vrij vlot werd de 1-0 gemaakt. Dit liet Jupiter echter niet zomaar gebeuren. Marion Offringa wist vanaf de midden opbouw twee keer te scoren en ook Marije Bijlsma kon vanaf de cirkelpositie de bal keurig in het doel van Hoogersmilde krijgen wat de score 1-3 maakte. Jupiter leek de vorm te hebben gevonden want ook keepster Yvonne van Wier was op dreef. Ze wist een penalty te stoppen en ook de daaruit volgende rebound bal pakte ze. Dit gevoel kon Jupiter spijtig genoeg niet vasthouden. Aanvallend gingen veel ballen recht op de keeper af of tegen de paal en lat. In verdedigend opzicht was er te weinig aandacht voor de weg van de bal en teveel aandacht voor de aanvallers. Zo kon Hoogersmilde een ware doelpunten regen veroorzaken, waar Jupiter pas vlak voor de rust een antwoord op had. Nynke de Jager kon via een mooie pass van Marije Bijlsma door een snelle break-out het laatste doelpunt voor Jupiter maken in de eerste helft. Het slotakkoord was voor Hoogersmilde die met een flinke voorsprong (9-4) de rust in ging.

In de rust werd men streng toegesproken door de coach. De dames misten overtuiging in het aanvallende spel en waren steeds een stap te laat in de verdediging. Er moest harder worden opgetreden en meer vertrouwd worden op het eigen spel. De tweede helft zou er feller moeten worden gespeeld om de achterstand weg te werken.

Maaike Osinga nam de woorden van de coach ter harte en kon in de eerste aanval van de tweede helft direct de score openen door een snelle break-out. Hoogersmilde was echter niet van plan om hun spel aan te passen en scoorde kort daarop hun tiende goal. Jupiter kreeg vervolgens een strafworp en die werd door Marion benut. Helaas kreeg Hoogersmilde nog steeds teveel ruimte om te kunnen scoren waardoor het verschil niet kleiner werd. Tot overmaat van ramp kreeg Jupiter een penalty en een tijdstraf tegen. Hierdoor stonden de Jupiterdames met een speelster minder in het veld. Maar Marije wist in deze ondertalsituatie toch vanaf de middenopbouw te scoren. Aanvallend liep het bij de Jupiterdames dus wel beter dan in de eerste helft, want Maaike scoorde door een strak schot vanaf de linker opbouw. Helaas bleef de verdediging toch te passief zodat ook Hoogersmilde bleef scoren. Het verschil bleef hierdoor steeds 4-5 punten. Ook Rianne Wijbenga maakte een nette goal voor Jupiter na het uitvoeren van een wissel met de opbouwspeelsters. Maaike maakte een break-out koelbloedig af en even later schoot Marion weer een strafworp raak. Dit kon er echter niet meer voor zorgen dat de achterstand werd weggewerkt. Iris van der Veen sloot de wedstrijd af met een strakke bal vanaf de linker opbouw. Met een score van 17-12 werd een teleurstellende wedstrijd voor de dames van Jupiter ’76 afgesloten.

Aankomende zondag 12 maart spelen de dames, net als vele andere teams, weer thuis in Franeker. Om 12:40 uur nemen zij het in De Trije op tegen de nummer 3 van de competitie: HVA uit Annen.

error: Bericht Beveiligd!