Jupiterdames weer de Afsluitdijk over!

Zondag 17 december stond voor de dames van HV Jupiter’76 de uitwedstrijd tegen het tweede team van Geel Zwart op het programma. De opening in deze wedstrijd was duidelijk voor het team uit ‘t Zand. Men had al vier doelpunten gemaakt, maar toen wist Maaike Osinga Jupiter toch ook op het scorebord te zetten met een hard schot vanaf de opbouw. Geel Zwart hield het tempo hoog, waar Jupiter in de verdediging even aan moest wennen.

Ook in de aanval waren de dames uit Franeker de eerste minuten zoekende. Geel Zwart liep uit naar 8-2, waarbij Sandra Hofstra via een mooie break-out de maker van het Franeker doelpunt was. Jupiter knokte zich terug in de wedstrijd en kwam ook goed op gang. Marije Bijlsma, Iris v/d Veen, Rianne Wijbenga en nogmaals Sandra scoorde maar liefst vier keer op rij: 8-6. De Jupiterdames waren wakker en klaar voor actie!

Toch kreeg Geel Zwart door snel spel teveel ruimte in de aanval, waar door zij (te) gemakkelijk konden scoren. Jupiter moest dit voorbeeld volgen en begon meer te bewegen. Hierdoor kwam er meer ruimte en ontstonden er kansen. Iris, Marije, Ancilla Roerink en Marie-jetske Lettinga wisten daar goed gebruik van te maken en scoorden. Ruststand: 16-10.

Coach Maarten Jansen had duidelijke aanwijzingen in de rust: blijf voor elkaar werken in de verdediging en bewegen in de aanval, maar vooral niet met z’n allen op de cirkel. Ancilla opende de score voor Jupiter in de tweede helft. Zij kreeg de bal mooi aangespeeld op de cirkel, draaien en scoren. Na dit goede voorbeeld had ook Maaike de smaak te pakken. Maar liefst drie keer achter elkaar gooide zij de bal vanaf de opbouw hard in het doel. Iris maakte het verschil tussen beide teams nog kleiner door te scoren na een mooie passeerbeweging:20-15. Ondanks vele mooie bewegingen en keiharde schoten, zat het de Jupiterdames niet mee. De engeltjes zaten vandaag niet op de schouders, diverse schoten belandde op de lat of paal.

Door ook in de laatste minuten veel te bewegen in het veld, ontstond er ruimte op de cirkel die door Rianne en Marije goed benut werd. Eindstand: 27-17. Al met al toch een teleurstelling voor de dames uit Franeker op deze mooie zondag. Voor de dames was dit de laatste wedstrijd van 2017. Nog een paar keer lekker trainen en op naar nieuwe kansen in 2018! Op zondag 7 januari spelen vele Jupiterteams een thuiswedstrijd gevolgd door een gezellig nieuwjaarsborrel- en bingo!