Jupiterdames winnen eerste thuiswedstrijd van 2015

Zondag 18 januari speelden de dames van Jupiter ’76 thuis tegen Apollo. Aangezien de uitwedstrijd destijds niet verliep zoals de dames van Jupiter graag hadden gewild (dik verlies van 23-11), waren ze er nu op gebrand om het beter te doen. Arjan de Jong verving Jan Bijlsma als coach en had één duidelijke boodschap: winnen.

Al vroeg in de wedstrijd kwam Apollo 0-2 voor te staan, maar de Jupiterdames lieten zich echter niet gek maken. Door zeer goed verdedigingswerk van alle dames van Jupiter wist Apollo de eerste helft niet meer te scoren. Jupiter kwam echter wel tot scoren. Maaike Osinga maakte zowel de 1-2 als de 2-2 vanaf de linkeropbouw.

Rianne Wijbenga maakte vervolgens twee doelpunten vanaf de rechteropbouw waardoor Jupiter op een 4-2 voorsprong kwam. Apollo had maar één wisselspeler en die raakte men kwijt door een enkelblessure. Hiervan moest Jupiter profiteren door het tempo op te schroeven. Door een doelpunt van Marije Bijlsma vanuit de break en een doelpunt van Maaike vanaf de linkeropbouw, was de ruststand 6-2 in het voordeel van Jupiter.

Ondanks dat de dames van Apollo ook in de tweede helft de score openden, ging Jupiter op dezelfde voet verder als in de eerste helft. De verdediging stond weer als een huis mede door onder andere Samantha Vijver en Jeltsje Osinga. Doordat Yvonne van Wier goed stond te keepen en de bal daardoor snel opgebracht kon worden en doordat Jupiter enkele ballen wist te onderscheppen door goed en fel verdedigingswerk werden er veel kansen gecreëerd vanuit de break. Door goed samenspel wisten Nynke de Jager (2x), Rianne (1x) en Ancilla Roerink (1x) vanuit de break te scoren.

Hoewel Apollo tussendoor nog één keer gescoord had, wist Yvonne een penalty én de rebound van deze penalty te stoppen. Marion Offringa zorgde ervoor dat de cirkelloper van Apollo niet tot scoren kwam en wist zelf de 11-4 binnen te schieten vanaf de linkeropbouw. Iris van der Veen bracht de eindstand via de break op 12-4 in het voordeel van Jupiter en hiermee haalden de dames dus duidelijk revanche ten opzichte van de uitwedstrijd. Zondag 25 januari zal het damesteam afreizen naar Annen om te spelen tegen HVA.