Jupiterdames winnen mooie wedstrijd met ruime cijfers

Zondag 15 januari stond voor de dames senioren de wedstrijd Jupiter’76 – Kwiek uit Hoogeveen op het programma. Men had dit seizoen al eerder tegen Kwiek gespeeld en die uitwedstrijd was toen met dikke cijfers verloren (17-8). Vandaag was het dan een dag dat de dames er vol voor moesten gaan. Met maar liefst 5 wissels op de bank kon er in een hoog tempo gespeeld worden was het plan.

Beide teams begonnen wat tam aan de wedstrijd, waarbij er weinig werd gescoord. Marie-jetske Lettinga opende de score en na de gelijkmaker benutte Marion Offringa een strafworp. Het offensieve verdedigen van de Jupiterdames pakte in eerst instantie niet goed uit, want Kwiek kon door 3 doelpunten op rij uitlopen naar 2-4. Toen was er bijna een kwartier gespeeld. Iris van der Veen was deze middag erg op dreef en maakte vele treffers. Dat begon met een strafworp en nadat Sandra Hofstra via een mooie break de 4-4 had gemaakt scoorde Iris binnen een paar minuten maar liefst 4x achter elkaar aan! Zo sloegen de Jupiterdames een aardig gat en men bleef geconcentreerd spelen. Voor de rust kon Kwiek nog maar één keer scoren, mede doordat keepster Yvonne van Wier twee strafworpen onschadelijk maakte. Iris (strafworp), Marie-Jetske en Maaike Osinga brachten de ruststand op 11-5.

Coach Maarten Jansen complimenteerde de dames voor hun goede spel en bleef er op hameren actief in de verdediging te blijven, om zo via onderscheppingen in de aanval te gaan.

In de tweede helft scoorde Kwiek als eerste, maar Marion had direct een antwoord klaar en scoorde 2x:13-6. Even later na weer een treffer van Kwiek wist Maaike met een fraai onderhands schot te scoren. Na de 14-8 gaven de Jupiterdames weer even gas en via breaks van Marion en Maaike en een score vanuit de hoek van Bianca Bronger stond er 17-8 op het scorebord. Na een break van Kwiek maakte Marion binnen 10 seconden alweer een doelpunt en Maaike rondde een 1-2tje met Marion mooi af:19-9. Hierna lieten de Jupiterdames het even zitten en kreeg Kwiek kans om een aantal keren te scoren. Maar de voorsprong was groot genoeg en Iris bleef een plaag voor de keepster van Kwiek want ze bleef maar scoren. Zo werd het 23-15 en na een treffer van Maaike kon Kwiek nog iets te doen en scoorde nog driemaal. Zo leek de eindstand, met nog 5 seconden op de klok, 24-18 te worden. Maar de kers op de taart was de geweldige afsluiter van Iris. Vanaf de middenstip scoorde zij dwars door de verdediging van Kwiek het laatste doelpunt: 25-18. Zo kwam onder luid applaus van de trouwe supporters er een eind aan een mooie, snelle wedstrijd, waarbij Maarten trots was op ‘zijn’ dames.

De Jupiterdames spelen helaas pas weer op 12 februari hun volgende wedstrijd. Dan staat de uitwedstrijd tegen koploper Beilen op het programma.