Jupiterheren walsen over tegenstander heen, ook dames winnen.

Jupiterheren walsen over HVR’97 heen, Zondag 20 december moesten de heren van Jupiter’76 tegen HVR’97 uit Roden.

Terwijl coach Maarten Jansen de speech al had gedaan met de heren (snel aanvalsspel, en meer rugdekking in de verdediging) bleek er helemaal nog geen tegenstander aanwezig te zijn. 10 minuten voor de start kwam de tegenstander de zaal in. Ze bleken 3 jeugdspelers mee te hebben en na een gesprekje met de scheidsrechter en de coach van HVR hoefden de heren zich niet inhouden.

Na het begin signaal begonnen de Jupitermannen goed. Met snel spel, goed overspel en soms nog en mooie actie stond er na 15 minuten al 9-1 op het scorebord. Rick Bronger, die weer een puike wedstrijd keepte, hield veel en gooide ook fantastische ballen aan in de break die de heren geweldig afmaakten. Na 30 minuten stond er ook een mooie ruststand van 18-5 op het bord.

In de rust gaf Maarten aan dat de heren iets meer rust in het spel moesten brengen en dat er verdedigend wat harder gewerkt kon worden. Het begin van de 2de helft ging men keurig door en liepen na 10 minuten uit naar een 27-6 voorsprong, De tegenstander was ook lam gespeeld en liep amper nog terug. Natuurlijk werd er wel een bal gemist maar de ene bal ging er nog mooier dan de ander in. Taak was wel: afmaken elke bal. En dat ging heel goed, na 20 minuten in de 2de helft stond de stand van 35-8 op het scorebord, men freewheelde er doorheen. De laatste 10 minuten was het iets rommeliger en was de concentratie ook zoek. Het doel was om de 40 te halen en HVR wilde de10 halen. Dat lukte beide teams want de eindstand werd uiteindelijk 43-12. Voor de heren een mooie opsteker, iedereen kon mooi uitproberen waar ze minder goed in zijn. Al met al tevreden spelers en een tevreden coach. Doelpuntenmakers waren:

Pieter van Dijk en Harm Bijland 9, Jappie Hibma 7, Justin Kramer 5, Gilmario dos Santos en Rene Foss 4, Steffan v/d Berg 2 en de broers Brain en Sikke Engbrenghof en keeper Rick Bronger allen 1.

De eerstvolgende wedstrijd voor de heren is op zondag 10 januari 2016, thuis om 11.30 uur tegen Merna 2 uit Wehe den Hoorn.

Overige uitslagen:

• Dames midweek        Jupiter’76        – SGV/DFS     : 15 –   5
  • Dames B-jeugd          Jupiter’76        – Hazewind     :   9 – 12
  • Heren C-jeugd            Hurry Up 2      – Jupiterr’76    : 28 – 16

Winst voor dames Jupiter’76

Op zondag 20 december vond in sporthal de Trije de wedstijd Jupiter’76 tegen Hoogersmilde plaats. Hoogersmilde staan slechts één plek boven de dames uit Franeker in de competitie. Hierdoor stond veel op het spel voor beide teams. De uitwedstrijd hadden de Jupiterdames destijds met 15-8 verloren, dus men wilde revanche.

De eerste tien minuten van de wedstrijd verliepen rustig. Beide teams lukte het niet om te scoren. Na deze stilte werd het eerste doelpunt gemaakt door Hoogersmilde, maar Jupiter kwam sterk terug. Nynke de Jager wist te scoren vanaf de cirkel en daarna kreeg Jupiter 2 strafworpen. Zowel Iris van der Veen als Marion Offringa wisten te scoren vanaf de zeven meter. Er werden goede break-outs gelopen door de Jupiterdames en via een mooie pass van Bianca Vrieler kon Maaike Osinga scoren. Een later schoot Maaike vanuit een vrije bal weer raak en Rianne Wijbenga bracht het verschil op 4 punten:6-2. Hoogersmilde kreeg vooral in het midden wat te veel ruimte waardoor men 2x kon scoren. Mede daardoor gingen de Jupiterdames een andere verdedigingstechniek toepassen. Dit had effect want Hoogersmilde kon voor rust nog maar één keer scoren via een strafworp. Jupiter kon voor rust nog 2x scoren door Nynke en Maaike, waardoor de ruststand 8-5 werd.

Coach Jan Bijlsma gaf in de rust aan dat het gevaar bij Hoogersmilde voornamelijk vanuit de opbouwers kwam. Dus daar moest men elkaar beter rugdekking geven en aanvallend meer gebruik maken van de snelheid. Dit werd goed opgepakt door de dames want na de rust werden er meteen meerdere breaks gelopen, waardoor Marion Offringa, Ancilla Roerink en Marije Bijlsma alle drie konden scoren. Door de nieuwe techniek werd de cirkelverdediging iets zwakker en kon er worden gescoord vanaf de cirkel door Hoogersmilde. Maar Jupiter had direct het antwoord klaar en vanaf de linkerkant scoorden Maaike en Nynke, na een mooie passerbeweging:13-6. Helaas zakte de concentratie bij de Jupiterdames de laatste 10 minuten. Hoogersmilde kon weer via de cirkel scoren, waarna Marion vanaf de middenopbouw goed doorging en 14-7 maakte. Jupiter begon te klungelen in de verdediging en kreeg 2x een 2 minutenstraf en ook 2x een strafworp tegen, die ook nu weer hard en strak achter keepster Yvonne van Wier belandden. Hoogersmilde kon ook nog 2x via de cirkel scoren, maar verder dan 14-11 lieten de Jupiterdames het niet komen en pakten zo weer 2 belangrijke punten.

Op 3 januari 2016 staat de eerstvolgende wedstrijd op het programma. Dan speelt men om 11 uur opnieuw thuis tegen Beilen.

error: Bericht Beveiligd!