Jupiterheren winnen mooie wedstrijd

Na een geslaagd jubileumfeest i.v.m. het 40-jarig bestaan van de vereniging stond zondag 18 december voor de heren van Jupiter’76 de thuiswedstrijd tegen Blue Stars uit Winschoten op het programma. De mannen maakten er een stevige, maar faire pot van waarbij het publiek kon genieten van mooie acties. In het begin was het aftasten en vielen de doelpunten om en om, maar na zo’n 10 minuten spelen nam Jupiter duidelijk het initiatief.

De verdediging stond goed en keeper Rick Bronger is altijd een betrouwbare sluitpost. Handelsmerk van hem is de snelle, lange pass en met de snelle jongens kan er dan veel op de break gespeeld worden. Dat was deze middag erg effectief want men liep zo heel soepel naar een 9-2 voorsprong.

Blue Stars ging aanvallend met 2 cirkellopers spelen en daar had Jupiter het toch moeilijk mee. Blue Stars scoorden maar liefst 4x vanaf de cirkel en kwamen terug tot 11-7. De Jupitermannen moesten af en toe ook aan de noodrem trekken waardoor Blue Stars ook 2x via een strafworp kon scoren. Maar Jupiter bleef aanvallend rustig en ook scoren zodat men met een stand van 13-10 de rust in ging.

In de tweede helft kwam Blue Stars een paar terug tot 2 punten, maar de aansluitingstreffer kwam niet. Na ruim 10 minuten spelen kreeg een Jupiterspeler een tijdstraf van 2 minuten én een strafworp tegen. Rick wist die bal te stoppen en dat gaf de mannen blijkbaar vleugels want vervolgens scoorde men 3x op rij via de break. En dat allemaal met een man minder in het veld! Dit bleek cruciaal voor het wedstrijdverloop, want de Jupiterboys sloegen zo een gat van zes punten: 21-15.

Blue Stars probeerde het nog wel, maar kwam er eigenlijk niet meer aan te pas. Het bleef een snelle wedstrijd met over en weer mooie scores en ook goede reddingen van de keepers. De eindstand werd uiteindelijk 24-20, waarmee Jupiter zich op de gedeelte 2e plaats op de ranglijst nestelt. De doelpuntenmakers waren dit keer: Gilmario dos Santos 6x, Harm Bijland 5x, Jappie Hibma 4x, Pieter van Dijk en Justin Kramer beiden 3x, en Brian Engbrenghof, Martijn v/d Berg en Sikke Engbrenghof allen 1x.

De eerstvolgende wedstrijd is zondag 8 januari 2017, dan ontvangt spelen de heren opnieuw thuis en tegenstander is dan de huidige koploper Hurry Up3. Dat belooft een boeiende wedstrijd te worden.

Overige uitslagen:

• Dames A-jeugd              : Beilen                    – Jupiter’76     : 20 –  7
  • Heren C-jeugd               : Jupiter’76             – DOS                : 21 – 16
  • Dames C-jeugd              : DES                         – Jupiter’76     : 12 – 12
  • E-jeugd                            : Wieringerwaard – Jupiter’76    :   3  –  1