Kinderen De Bolder ontbijten met burgemeester op stadhuis

Franeker – Vrijdagochtend ontbeten vijftien kinderen van SBO De Bolder samen met burgemeester Fred Veenstra op het stadhuis in Franeker. Het ontbijt was onderdeel van de week van Het Nationale Schoolontbijt. Burgemeester Fred Veenstra onderstreept hiermee het belang van een goed ontbijt. Aan de ontbijttafel maakten de kinderen en de burgemeester uitgebreid kennis met elkaar en wisselden ze van gedachten.

Donatie aan War Child Aan het eind van het ontbijt betaalde burgemeester Veenstra voor zijn ontbijtje met een donatie aan War Child. War Child is dit jaar het goede doel van Het Nationaal Schoolontbijt. Fred Veenstra kijkt met plezier terug op de bijzondere ontbijtontmoeting.

Het Nationaal Schoolontbijt In de week van het Nationaal Schoolontbijt ontbijten zo’n 400.000 kinderen samen op zo’n 2.000 basisscholen. Het Burgemeestersontbijt is daar onderdeel van. Het Nationaal Schoolontbijt schenkt een week lang aandacht aan het belang van een goed ontbijt.

Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet of niet voldoende ontbijten. Ontbijten helpt de darmen op gang, voorkomt concentratieproblemen en laat kinderen minder snel naar ongezonde tussendoortjes grijpen. Daardoor wordt het risico op overgewicht kleiner

Nationaal Schoolontbijt 08-11-2013 klein

Foto: Joachim de Ruijter

Deel dit bericht
Facebook
WhatsApp
Telegram
Twitter
LinkedIn
Pinterest
error: Bericht Beveiligd!