Kinderen bouwen stad in raadzaal

Maandagochtend  23 september waren de kinderen van groep 7/8 van basisschool de Steven uit Franeker de eersten die spelenderwijs kennis maakten met democratische besluitvorming in de politiek.

De gemeenteraad vindt het belangrijk om jeugd op een leuke manier  kennis te laten maken met democratische besluitvorming in de politiek. Waadhoeke heeft daarom het educatieve doe-programma ‘Democracity’ voor  kinderen uit groep 7 en 8 uit het basisonderwijs de komende weken op maandag en vrijdag op het programma staan. Vele scholen hebben zich opgegeven. Het loopt tot 28 oktober

Doel Democracity

Het doel van Democracity is om samen een stad te bouwen. Letterlijk. Democracity bestaat uit verschillende elementen van een stad: woningen, sportfaciliteiten, scholen, groen, de brandweer etc. Voor de inrichting van de stad richten de kinderen verschillende politieke partijen op. Zij ervaren tijdens het spel dat overleg, argumentatie, meerderheid en consensus nodig zijn in een democratische samenleving. De gemeente doet dit in samenwerking met ProDemos.  Het programma is gratis voor deelnemende scholen.

error: Bericht Beveiligd!