Kinderen o.b.s. de Oanset in beweging tegen ondervoeding

Van 6 t/m 31 maart doet de Oanset, samen met de andere scholen van Stichting Radius, mee met UNICEF kid power.

Wat is UNICEF kidpower.

UNICEF Kid Power leert kinderen van 8 t/m 12 jaar op een speelse manier over kinderrechten en het recht op goede voeding. Leerlingen komen zelf in beweging én zetten zich in om ondervoeding bij kinderen wereldwijd tegen te gaan.

Door te bewegen verdienen kinderen punten die vervolgens door een partner worden omgezet in zakjes voedzame pindapasta voor ondervoede kinderen wereldwijd. Op deze manier snijdt het mes aan 2 kanten. De kinderen op de Oanset bewegen zoveel mogelijk om zoveel mogelijk punten in te zamelen, zodat ze heel veel ondervoede kinderen aan eten helpen.

Op de Oanset zijn ze deze actie begonnen met een heuse bootcamp. Onder leiding van meester Jort en juf Ellis gingen de kinderen van de groepen 6 t/m 8 het dorp door om op verschillende locaties oefeningen te doen. Lekker bewegen, goed voor jezelf, maar ook goed voor de punten.

Alle kinderen hadden voor aanvang van de bootcamp een stappenteller gekregen die ze de gehele maand maart om zullen houden om zo zoveel mogelijk punten te verzamelen.

Op 10 maart zal een medewerken van Unicef een gastles geven over kinderrechten en ook zullen de eigen leerkrachten lessen hierover geven.

Natuurlijk gaan de kinderen hun uiterste best doen om zoveel mogelijk punten te verzamelen en de school zal er alles aan doen om hier aan bij te dragen!