Kinds o.b.s. de Oanset planten i.s.m. dorpsbelang bomen in Ried.

Daar waar de nationale boomfeestdag vorig jaar een groot succes was in Ried, hebben de kinderen van o.b.s. de Oanset in samenwerking met Dorpsbelang Ried e.o. hier een passend vervolg aan gegeven.Helaas had de gemeente er voor gekozen om dit jaar geen boomfeestdag meer te organiseren in Franekeradeel. Dit betekende voor dorpsbelang Ried e.o. echter niet dat er geen bomen geplant konden worden. In samenwerking met dezelfde gemeente en de kinderen van de Oanset zijn op vrijdag 1 april daarom 12 fruitbomen geplant.

Om 8.45 uur kwam Albert van der Voorn als afgevaardigde van de groencommissie van dorpsbelang een gastles over fruitbomen geven aan de kinderen van groep 5/6. Na ongeveer 3 kwartier werden de laarzen aangetrokken en vertrokken de kinderen samen met juf Mirjam naar de Rombade waar het werk al lag te wachten.

Voordat er begonnen werd met het “ingraven” van de bomen, werd er onder 4 bomen zogenaamde “flessenpost” gestopt. Hopelijk worden deze flessen ooit opgegraven en kunnen de mensen die dan leven, lezen wat de kinderen er op geschreven hebben.

Na het werk was er nog een bekertje drinken voor de kinderen om vervolgens weer naar school te gaan.

DSCN5679 DSCN5678 DSCN5672 DSCN5667 DSCN5659

error: Bericht Beveiligd!