Kleine nederlaag Jupiterdames

Na een lange reis speelden zondag 11 januari 2015 de dames van HV Jupiter’76 hun eerste uitwedstrijd van het jaar tegen de huidige nummer 2 Hurry Up uit Zwartemeer. De vorige thuiswedstrijd tegen Hurry Up was geëindigd in een 9-10 nederlaag waardoor de dames extra gemotiveerd waren om dit keer hun revanche te halen.

Hurry Up wisten bij aanvang van de wedstrijd de score te openen door 2 ballen achter keepster Yvonne van Wier het doel in te werken. De Jupiterdames zochten de aansluiting en na diverse doelkansen wist Marion Offringa 2x de bal in het net te krijgen. Hierop volgend ging de score gelijk op. Diverse goede schoten van de Franeker dames werden op spectaculaire wijze gekeerd door de keepster van Hurry Up.

Maar Maaike Osinga en Samantha Vijver wisten toch te scoren en Marion had het vizier in de eerste helft op scherp staan want zijn scoorde nog 3 keer. Hierdoor gingen de dames van Jupiter de rust in met een 8-7 achterstand. De wedstrijd was de eerste helft gelijk opgegaan maar de kansen lagen toch wel bij de dames van Jupiter. Hierdoor gingen men vol vertrouwen de tweede helft in.

Hurry Up wisten echter bij aanvang van de tweede helft de voorsprong uit te breiden. Knap verdedigend werk van onder andere Samantha en Jeltsje Osinga zorgden ervoor dat de kansen van Hurry Up niet altijd afgesloten werden met een doelpunt. Maaike (2x), Iris v/ Veen (2x) en Nynke de Jager antwoordden hierop door knap te scoren waardoor de spanning in de wedstrijd bleef: 13-12. De doelkansen lagen wederom bij de dames van Jupiter. Onder andere de doelpogingen van Rianne Wijbenga en Marije Bijlsma werden door de keepster van Hurry Up gekeerd.

Knap keeperwerk van Yvonne zorgde er eveneens voor dat de krappe voorsprong van Hurry Up niet uitgebreid werd. Zo wist Yvonne zelfs nog op briljante wijze een penalty te keren. Helaas werden kleine foutjes toch afgestraft door Hurry Up en liep men vrij snel uit naar 16-12. De tijd was te kort om die achterstand nog ongedaan te maken. Het slotakkoord was wel voor Jupiter, want met gevaar voor eigen leven had Ancilla Roerink diverse doelkansen en wist zij de wedstrijd af te sluiten met een prachtig doelpunt vanaf de cirkel. Hierdoor eindigde de leuke, sportieve wedstrijd met winst voor Hurry Up: 16-13. Komende zondag 18 januari spelen de Jupiterdames thuis om 13.30 uur tegen Apollo.