Kleine Sluis net te sterk voor de dames van Jupiter

Zondag 20 januari speelden de Jupiter dames de tweede thuiswedstrijd van het jaar. Tegenstander was Klein Sluis uit Anna Paulowna. Na een aantal nederlagen op rij, waren de dames gebrand op winst in de thuisarena. Toch stonden de dames uit Franeker na het startsignaal zomaar op een 4-0 achterstand. Dit stelde de dames op scherp waardoor er doelpunten door Maaike en Marie-jetske werden gemaakt. Kleine Sluis scoorde hierna tweemaal waardoor er wederom een gat van 4 doelpunten ontstond.

Maar het evenwicht werd teruggebracht want Maaike scoorde een mooi doelpunt vanaf de linkeropbouw en Nynke en Marie-jetske wisten vanaf beide hoeken het net te vinden. Bij Kleine Sluis was er 1 dame (nummer 9) die echt gevaarlijk was van afstand. Helaas kreeg deze dame in het begin teveel ruimte waardoor zij vaak wist te scoren. Zij scoorde dan ook vanaf de middenopbouw maar ook Marie-jetske kon vanaf deze positie scoren.

Hierdoor bleef het verschil tussen de twee teams klein. De tegenpartij scoorde weer tweemaal maar ook Sandra kwam goed in het spel en wist twee keer achter elkaar te scoren. Helaas kreeg nummer 9 van de tegenpartij weer alle ruimte en scoorde. Het laatste doelpunt van de eerste helft werd gemaakt door Marion met een mooi doelpunt vanaf de middenopbouw waardoor de Jupiter dames met 1 punt achterstand de rust ingingen: 9-10.

De tweede helft was het weer nummer 9 die twee keer scoorde. Hier moest wat aan gedaan worden dus Maaike kreeg de opdracht haar uit te dekken. Sandra zette haar doelpuntenreeks voort door tweemaal te scoren. Maaike wist door middel van een snelle break de keeper te passeren. Voor het eerst in de wedstrijd was het gelijkspel. Dit gelijkspel zette lang door want de teams scoorden hierna om en om. Op de stand 13-13 nam de tegenpartij de voorsprong weer maar daarna kwamen de Jupiterdames voor door twee doelpunten van Suzan en Sandra. Maar deze voorsprong hield niet lang stand want de tegenpartij scoorde ook twee keer op rij.

Af en toe werd er aan beide kanten fel verdedigd wat resulteerde in een penalty voor de Jupiterdames die Iris op haar eigen verjaardag goed benutte. Helaas kreeg de rechterhoek van de tegenpartij wat teveel ruimte waardoor die twee keer scoorde. Het was weer Sandra die het verschil kleiner maakte maar ook nummer 9 van de tegenpartij kon de ruimte weer opzoeken om de bal in het doel te gooien. Het bleef een spannende wedstrijd want nu was het weer Jupiter die scoorde door een doelpunt van Maaike vanaf de linkeropbouw. Aan einde van de wedstrijd leken de dames van Jupiter de spirit een beetje te verliezen want spijtig genoeg wist de tegenpartij in de laatste minuten nog 4 keer te scoren tegen 3 doelpunten van Jupiter.

Nynke scoorde via een prachtige break, Marion via de opbouw en Iris benutte haar tweede penalty die in de laatste seconden werd toegekend maar dit was helaas niet genoeg voor de winst. De wedstrijd eindigde in een 20-24 stand. Erg jammer, want de Franeker handbalsters waren dichtbij maar helaas net niet goed genoeg. Volgende week reizen de dames af naar Breezand om het tegen Z.A.P. op te nemen. Hopelijk nemen ze de punten mee terug!