‘Kom aan Boord’ nu een officiële stichting!

Succesvolle ‘Creatie van maritieme hub’ Het Goud van Noordwest, ‘Kom aan Boord’ nu een officiële stichting!

Afgelopen week is de Stichting ‘Kom aan Boord’ officieel opgericht. Dit werd bekendgemaakt tijdens een bijeenkomst georganiseerd door Het Goud van Noordwest, dat zich onder andere richt op de ontwikkeling van de maritieme sector in de regio Noordwest-Friesland. De oprichting van de stichting markeert een belangrijke mijlpaal in de voortzetting en structurele borging van de succesvolle ‘Kom aan Boord’-campagne.

De bijeenkomst, die werd gehouden in het nieuwe onderkomen van de leerlingen van de Maritieme Academie in Harlingen, werd bijgewoond door 35 vertegenwoordigers uit de overheid, het onderwijs en met name ondernemers uit de maritieme sector.

Aanjager Martin Vooges, van Het Goud van Noordwest en opvolger van Jen Wartena, presenteerde het stichtingsbestuur en benadrukte de waarde en impact van de campagne, die mede dankzij de rol van Emiel Stoffers, zanger van de Friese band ‘de Hûnekop’, een breed draagvlak heeft gekregen. “De campagne heeft ervoor gezorgd dat beroepen, opleidingen en werkzaamheden in de maritieme sector beter onder de aandacht worden gebracht bij jongeren,” aldus Vooges. Dat beaamde ook Arjen Mintjes, directeur Maritieme Academie Harlingen, in zijn toespraak: “De toegenomen aandacht voor de maritieme sector is duidelijk zichtbaar in de stijgende aanmeldingen voor maritieme opleidingen.”

Baukje Postma lichtte de inzet van het programmateam van Het Goud van Noordwest toe en vertelde dat de ‘Kom aan Boord’-campagne een direct uitvloeisel is van één van de 12 businesscases. Postma: “We zijn als programmateam uiteraard heel blij met dit succes!”

Vooges benadrukte verder het belang van de stichting en de samenwerking tussen ondernemers en onderwijsinstellingen, om de maritieme sector toekomstbestendig te maken. “We hebben de steun van de sector hard nodig om de doorstart van de ‘Kom aan Boord’-campagne te waarborgen en de maritieme hub te versterken.” De aanwezigen werden daarbij uitgenodigd om de stichting als donateur structureel te steunen. Een oproep die enthousiast werd ontvangen!

Over Het Goud van Noordwest

Het Goud van Noordwest is het werknaam voor het Sociaal-Economisch Actieprogramma (SEAP), gefinancierd vanuit de regiodeal. Het programma richt zich op het versterken van de regio door middel van twaalf zorgvuldig geselecteerde businesscases.

Kom aan Boord is een campagne ten bate van de werving van personeel en studenten in de maritieme sector, gestart in Noordwest-Friesland en waarbij intussen bijna alle regio’s in Friesland zijn aangesloten.

Voor meer informatie: mail martin@hetgoudvannoordwest of bel 06-30189600.

 

error: Bericht Beveiligd!