Kom zondag naar SC Franeker

Franeker – Vorige week waren we getuigen van een krankzinnig duel waar uiteindelijk Franeker als winnaar uit de strijd kwam. Aanstaande zondag zal Sportclub Franeker uit een ander vaatje moeten tappen. Nicator is de kat in het nauw en daar moet Franeker voor oppassen. Wat de afloop ook wordt na de wedstrijd is er een feestje in sportcafé de Trije. Aanvang 14.30 uur.

In februari van dit jaar was de heen wedstrijd in Leeuwarden. Franeker begon goed aan het duel, creëerde kansen maar gescoord werd er nog niet. Na 20 minuten spelen raakte Franeker de grip op de wedstrijd kwijt. In de tweede helft leek Franeker orde op zaken te stellen en nam een 0-2 voorsprong, maar in de slotseconde zorgde Mourad Azzazar voor de 2-2.

Nicator is de rode lantaarndrager en zit in het nauw en ,,een kat in het nauw maakt rare sprongen”. Dat ondervond vorige week LVV Friesland. De Leeuwarders hielden de pot dicht en sloegen, net als tegen Franeker, in de slotfase toe (1-0). Hierdoor heeft Nicator haar stadgenoot MKV ’29 weer in het zicht. Met een wedstrijd minder gespeeld is het verschil slechts vier punten. De Franekers zijn dus gewaarschuwd!

2e periode

Telde de ontmoeting in Leeuwarden nog niet mee voor de tweede periode. De wedstrijd van zondag in Franeker doet dat wel. Met nog vijf wedstrijden te gaan kan Franeker een enorme stap richting de 2e periode titel zetten door zondag af te rekenen met de Leeuwarders. Het zal dan wel uit een ander vaatje moeten tappen dan afgelopen zondag. De NVM organiseerde vorige week zaterdag de Openhuizen route. SC Franeker deed hier zondag aan mee doordat men met name in de tweede helft openhuis hield, Geel Wit profiteerde hier volop van. Gelukkig voor de Franekers scoorde zij één doelpunt meer dan de Amelanders (6-5).

De Franekers kunnen de steun van de leden, supporters en liefhebbers goed gebruiken in deze altijd lastige wedstrijd tegen Nicator. Na aflopen verwelkomen wij u graag in Sportcafé de Trije

Graag tot zondag langs de lijn aan de Hertog van Saxenlaan.