NK Wallball © Foto Lieuwe Bosch

Komend weekend: Nederlands Kampioenschap Wallball voor dubbels in Franeker

Komend weekend, zondag 23 oktober, is het Nederlands Kampioenschap Wallball voor dubbels in sporthal de Trije. De vorige editie in 2021 moest door de coronamaatregelen nog worden gespeeld zonder publiek, dit jaar hoopt de organisatie op veel deelname en publiek.

Terugblik:

Heren senioren
Jurrit Osinga en Mark Minnesma wonnen in 2021 het toernooi bij de Heren senioren en dat mocht wel een verrassing genoemd worden. Minnesma en Osinga mochten beide nog bij de O19 uitkomen, maar vanwege te weinig deelnemers schoven zij door. In de finale wonnen ze van het gerenommeerde duo Hans Wassenaar en Tjisse Steenstra.

Dames senioren
Het etiket verrassing kon ook op de finale bij de dames worden geplakt. Corrie Kroondijk uit Easterein wilde weleens wat anders als dubbelspeelster. Jarenlang was zij een succesvol duo met Fiera de Vries. Ook De Vries wilde wel met een senior kaatsen en zo kwamen de duo’s De Vries/Nelie Steenstra en Kroondijk/Harmke Siegersma tot stand.  Siegersma over het Wallball ,,Dit is leechdrempeliger, minder intensyf, ien kear yn de wike traine. It nimt minder tiid.’’ Het was volgens Siegersma ‘In spannend potsje’ die finale tegen Marrit Zeinstra en Anne Monfils. ,,It hie alle kanten útfalle kinnen, mar no foel it tafallich ús kant op, wat minder foutsjes oan de ein.’’ En zo won het nieuwe duo Kroondijk/Siegersma het toernooi in 2021.

Bron: KNKB