WEEKEND: Franeker Rock ’n Roll Festival

Op vrijdagavond 16 en zaterdag 17 mei a.s. vindt de vijfde editie van het Rock ’n Roll Festival in Franeker plaats. Dit jaar zijn er op vier podia in de stad Rock ’n Roll-optredens. Op het Sjûkelân (twee podia), het Raadhuisplein en in de Dijkstraat worden swingende optredens gegeven door de beste nationale en internationale Rock ’n Roll- en Rockabilly-bands. Daarnaast vinden er vele andere activiteiten plaats in de binnenstad, natuurlijk allemaal in Fifties-style.

De hoofdpodia, podium 1 en 2, staan dit jaar op het Sjûkelân. Om het heilige gras van het Sjûkelân in goede staat te houden, wordt er een speciale, oprolbare vloer aangelegd op het terrein. Vrijdagavond is ook, op een groot scherm, een Fifties film op het Sjûkelân te zien. Op het Raadhuisplein, in de Voorstraat en in De Bogt fen Guné treden vrijdagavond een aantal bands op. Ook zijn er optredens op het Sjûkelân voorafgaand aan de film.

Op zaterdag is de hele middag en avond muziek in de binnenstad op de vier podia. Daarnaast is er een Fifties Braderie in de Dijkstraat en een USA Car Show op de Voorstraat. Kinderen kunnen ‘s middags terecht op het kinderplein op de Breedeplaats voor het Franeker Kampioenschap Hoelahoep, de Rockabilly Straatkapper en Rock ’n Roll-knutselen. Helemaal nieuw op de zaterdag is de Solex-behendigheidsrace op de Voorstraat. Deelnemers kunnen zich ter plaatse aanmelden.

Sterke Line-up

De line-up van dit jaar bestaat onder andere uit: The Boogie Dogs, El Rio Trio, Mick Wigfall, John-Boy and the Waltons, Vezpa, Tjendol Sunrise en de William Smulders Band. Gastheer van de zaterdagavond is wederom Danny Panadero.

 

Programma

 

vrijdag 16 mei

19.00-21.30 uur    Rock ‘n Roll-optredens in de binnenstad

21.30-23.00 uur    Fifties film in outdoor bioscoop

 

zaterdag 17 mei

12.00-17.30 uur    Afwisselende Rock ‘n Roll-optredens op het Sjûkelân, het Raadhuisplein en in de Dijkstraat

17.30- 1.00 uur     Afwisselende Rock ’n Roll-optredens op het Sjûkelân (gastheer Danny Panadero)

 

12.00-17.00 uur    Amerikaanse auto’s in de stad voor USA Car Show

12.00-17.00 uur    Fifties Braderie in de Dijkstraat met kleding, merchandise, muziek

en andere Rock ‘n Roll-musthaves

 

13.00-17.00 uur    Kinderplein op de Breedeplaats voor iedereen van 2 – 12 jaar!

  • Rock ‘n Billy straatkapper
  • Rock ‘n Roll fotodecor
  • Schminken
  • Rodeostier, springkussen en suikerspinnenkraam

o         Van 13.30 – 15.00 uur     Knutselen in Rock ‘n Roll style

o         Van 15.00 – 16.30 uur     Franeker kampioenschap HoelaHoep

m.m.v. Drive In Rock ‘n Roll Disco

13.30-17.30 uur    Behendigheidsrace met Solexen op de Voorstraat

Het laatste nieuws over het programma en de line-up is te vinden op www.rocknrollfraneker.nl  en op de Facebookpagina van Stichting Rock ’n Roll Festival Franeker.

Foto’s archief FranekerActueel.nl 2013

error: Bericht Beveiligd!