Komende weken in de Koornbeurs

Overzicht voorstellingen en films:

Dinsdag 13 november, 20.15

FILM | The Children Act

Het huwelijk van rechter Fiona Maye (Emma Thompson) met haar man (Stanly Tucci) staat op losse schroeven. Ze stort zich op een ingewikkelde zaak waarbij een doodzieke 17-jarige jongen (Fionn Whitehead), gediagnosticeerd met kanker, behandeling weigert op grond van de religieuze overtuigingen van zijn familie.

Kaartprijs: € 8,50

Woensdag 14 november, 20.15

Het Zuidelijk Toneel | Bejaarden en Begeerten
Ze raakten tien jaar geleden geïnspireerd door hun eigen opa’s, die op hoge leeftijd nog verliefd werden. Liefde op latere leeftijd werd het onderwerp van hun voorstelling ‘Bejaarden & Begeerte’. Een decennium later nemen Oscar Kocken en Lucas De Man afscheid, na meer dan 250 speelbeurten en ruim 25.000 bezoekers. De voorstelling is dan ook net wat anders dan de afgelopen seizoenen. Want ze zijn natuurlijk veranderd in al die tijd en kunnen de jonge gasten van toen eigenlijk niet meer geloofwaardig spelen. Daarom kijken ze ditmaal vooral terug op een decennium ‘Bejaarden & Begeerte’: wat hebben zij en hun publiek zien veranderen? Wel gebleven zijn de tour met hun zangeres (70+), de humor, het respect en de boodschap: heb lief en leef. En uiteraard het strenge deurbeleid: de voorstelling is voor 65-minners alleen toegankelijk onder begeleiding van een 65-plusser.

Donderdag 15 november, 20.15

CABARET | Brigitte Kaandorp – Eh… (try-out) (uitverkocht)
De cabaretdiva is ouder en wijzer. Desondanks blijft het leven met zijn onverwachte plotwendingen en zijwegen haar toch nog regelmatig overvallen. Gelukkig weet zij immer op glansrijke wijze haar reet te redden, om daar op de planken vervolgens vrolijk verslag van te doen.

Na allerlei projecten en losse klusjes is de geliefde cabaretière weer terug in het theater. En opnieuw zal zij een poging wagen de wereld voor de mensen te duiden en orde in de chaos te scheppen. Of zij daarin zal slagen is de vraag, maar dat mag de pret niet drukken, want ondertussen valt er genoeg te lachen. De weg is zoals altijd het doel.

Kaandorp komt eraan!

Kaartprijs: € 25,00

Vrijdag 16 november, 20.15

MUZIEKTHEATER | Joost Spijkers – Spijkers II

Met ‘Spijkers II’ zette Joost Spijkers, een van de Ashton Brothers, een tweede stap in zijn zoektocht als zanger. En hoe! Het muzikale theaterprogramma werd lovend ontvangen door publiek en pers en haalde de Theaterkrant Top 10 van beste theatervoorstellingen van afgelopen seizoen. En wel hierom: “Alle nummers van Spijkers en Wittenbols vertellen een verhaal. Nooit voorspelbaar en door Spijkers met kracht en energie, vurig en gepassioneerd gezongen. Met een prachtstem.”
Dat vraagt om meer. Om meer vriendschap, hartstocht, drank, alledaagse dwaasheid, muziek, oftewel nog meer Spijkers. Het moet eruit, vóór het te laat is. Speciaal voor jou.

Kaartprijs: € 21,50

Zaterdag 17 november, 20.15

MUZIEKTHEATER | Anne Muurling – Zo is het leven
Daar staat ie dan; Anne Muurling. Opgegroeid in een hecht gezin én het Leger des Heils, waar zang en muziek een belangrijk onderdeel van de beleving zijn. Ieder mens, dus ook hij, kende in zijn jeugd een kwetsbare periode, waarin hij zichzelf ontdekte met vallen en opstaan. Anne vond zijn kracht in de compassie voor zijn medemens. Voor het eerst alleen op het podium van de Koornbeurs. Anne heeft een droom: Zijn levensverhaal vertellen en daarmee mensen bij elkaar te brengen, een gezicht te geven en hen met elkaar te verbinden. Dit verhaal is gekoppeld aan liedjes die hij gaat zingen. Deze liedjes staan symbool voor zijn leven. De droom die hij heeft! Durft hij die te leven? Durft hij die waar te maken? Hij gaat ze in ieder geval met u delen. Angst, lef, liefde, vrijheid, muziek, jezelf zijn, je eigen weg gaan, droom durf doe en deel en vooral blijven doorgaan. Allemaal thema’s die ons raken, die ons mens maken en die ons met elkaar verbinden.
Kaartprijs: € 25,00

Zondag 18 november, 15.00

JEUGD EN FAMILIE | Kristal Theater – Benjamin de Beer
‘Benjamin de Beer’ is gebaseerd op het gelijknamige boek van Herman van Veen, die samen met gitariste Edith Leerkes ook de muziek schreef. Het verhaal gaat over Benjamin IJsbrand Beer, die met zijn vader en moeder moet vluchten vanwege het smeltende ijs. IJs dat in het poolwater net zo snel oplost als een suikerklontje in de thee. Na een avontuurlijke reis komen papa, mama en Benjamin terecht in een groene wereld, maar daar zijn ze helemaal niet welkom. Er wonen bruine beren en mensen die van hun vachten bontjassen willen maken. Het verhaal wordt gezongen en verteld door Saskia Egtberts, Pieter van Nieuwenhuyze en Femke Krist.
Kaartprijs: € 12,50

Dinsdag 20 november, 20.15

FILM | Todos lo saben
Een vrouw, Laura genaamd, woont samen met haar man en kinderen in Buenos Aires. Voor een familiefeest keren ze terug naar de geboorteplaats van Laura, een dorpje in Spanje. Gedurende deze reis vinden er enkele onverwachte gebeurtenissen plaats die geheimen naar boven brengen.

Kaartprijs: € 8,50

Meer informatie en tickets zijn verkrijgbaar via www.theaterdekoornbeurs.nl,
telefonisch via 0517 – 39 63 63, di t/m vr 13.00 – 16.00 uur of aan de kassa van het theater, Noord 2 in Franeker.

Deel dit bericht
Facebook
WhatsApp
Telegram
Twitter
LinkedIn
Pinterest
error: Bericht Beveiligd!