Kuperus Autoschade in Franeker stapt als eerste in Friesland over op de duurzamere lak van Glasurit

Bij Kuperus Autoschade doen ze al jaren hun best om het milieu zo min mogelijk te belasten en door over te stappen op het nieuwe basislak systeem Glasurit 100 line verlaagt het autoschadeherstelbedrijf de CO2- uitstoot met kortere droogtijd en hogere dekkracht.

Het autoschadeherstelbedrijf op industrieterrein Tuinen in Franeker is de eerste in Friesland die gebruik maakt van de autolak van Glasurit. Twee weken geleden is de mengkamer omgebouwd en sinds vorige week wordt er met de nieuwe lak gespoten. Deze nieuwe watergedragen basislak lijn is van ongeëvenaarde kwaliteit en één van de eerste laksystemen op de markt met een VOS-waarde van minder dan 250 gram per liter. VOS staat voor ‘Vluchtige Organische Stoffen’. De Europese richtlijn geeft een maximale VOS-waarde van 420 gram per liter aan. Daar voldeed het bedrijf al heel lang aan, maar nu zijn ze ruimschoots voorbereid op eventuele strengere richtlijnen in de toekomst. Door de kortere droogtijd en daardoor het lagere energieverbruik is het hele proces efficiënter en

duurzamer. En dit past goed bij de maatregelen die het bedrijf al eerder heeft genomen zoals onder andere led verlichting, duurzame afvalverwerking en een infraroodlamp om primer en lak snel en energiezuinig te laten drogen. Door al deze duurzame verbeteringen door te voeren en maatschappelijk verantwoord te handelen is Kuperus Autoschade een officieel erkend duurzaam schadeherstelbedrijf.