Laatste feestavond gemeentelijke brandweer Franekeradeel

Franeker – Vrijdagavond heeft de gemeentelijke brandweer van de gemeente Franekeradeel haar laatste feestavond gevierd in die hoedanigheid. Want vanaf 1 januari 2014 zal elk gemeentelijk brandweerkorps opgaan in Veiligheidsregio Fryslân, dat  betekent dat er geen gemeentelijk korps meer is, maar een regionaal korps. Vanaf dat moment bestaat Brandweer Franekeradeel dus “niet meer” maar zullen ze verder gaan als Veiligheidsregio Fryslân, post Franeker. Overigens verandert er voor u als burger niets.

Op deze feestavond werden zoals gebruikelijk de jubilarissen, geslaagden en cateringgroep in het zonnetje gezet en voorzien van een mooi bos bloemen en cadeaubonnen. Tevens nam ploeg 302 afscheid van ploeglid Ellen Schenk, zij is inmiddels naar Vlieland verhuist.

In de toespraak van burgemeester Fred Veenstra, werden alle vrijwilligers, namens de gemeente, bedankt voor het volgen van de vele noodzakelijke oefeningen, trainingen en hun tomeloze inzet bij een echte brandbestrijding of hulpverlening.

De Jubilarissen en geslaagde:

  • Lambert Kesimaat, 35 jaar brandweerdienst
  • Mathijs S. Westra en Yme Alkema, 25 jaar in brandweerdienst
  • Mathijs K. Westra en Douwe Krook, 12,5 jaar in brandweerdienst
  • Sylvia Vruggink, Diploma manschap A

Na het officiële gedeelte gingen de stropdassen los en bleef het op de feestavond nog lang gezellig en dat alles onder de muzikale klanken van DJ Quickfinger.