LAATSTE KANS! Loopt u al mee met de Midnightwalk Franeker?

Zaterdag 24 juni 2017 vindt Franekers eerste Midnightwalk plaats. Een nachtelijke wandeling langs bijzondere plekken in de stad. 

Midnightwalk

Een 8 km unieke en afwisselende avond/nacht wandeling door Franeker. Niet alleen door straten en steegjes maar ook door bedrijven en bijzondere gebouwen en langs bijzondere plekken in de stad.  Lopend door de avondlucht worden de deelnemers op verschillende locaties verrast door cultuur. Saamhorigheid, gezelligheid en het (her)ontdekken de stad staat voorop. De deelnemersbijdrage bedraagt € 11,- per persoon. Daarnaast verzamelen we houdbare producten in voor de voedselbank. Vanaf 20.30 kunt u een polsbandje krijgen op vertoon van uw kaart en kunt u uw product inleveren bij de daarvoor bestemde stand op de Breedeplaats. Tijdens het inchecken zal er muziek gedraaid worden en kan men iets drinken. De start van de wandeling is rond 21.30 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar bij theater De Koornbeurs, Mollema Music World en Albert Heijn Franeker.

Scouting Andromeda

Tot 1 januari kon men aangeven waar de opbrengst van de wandeltocht aan besteed zou moeten worden. Een van de voorwaarden was dat het geld lokaal besteed moet worden. Een onafhankelijke commissie heeft daaruit Scouting Andromeda gekozen. De commissie gaf bij hun beslissing aan: ”De Scouting staat middenin de Franeker gemeenschap en biedt veel jongeren een zinvolle tijdsbesteding en een omgeving waarin dienstbaarheid en onderlinge verbondenheid belangrijke elementen zijn.”

In Franeker is Scouting Andromeda, een open, maatschappelijk betrokken jeugd- en jongerenorganisatie, alweer 30 jaar actief. Vanaf 7 jaar kun je lid worden van onze groep. Iedere vrijdagavond en zaterdagochtend komen we bijeen om afwisselende activiteiten te doen waarbij samenwerken, buitenleven en groeiende zelfstandigheid de basis vormen. Spelenderwijs leren scouts met respect voor zichzelf en hun omgeving de eigen grenzen te verkennen, verantwoordelijkheid te nemen voor zichzelf, elkaar en de wereld om hen heen, maar bovenal is het gewoon leuk!

Daarnaast gaat er één euro per kaart naar theater De Koornbeurs, kunt u onderweg een flesje water kopen waarvan de opbrengst bestemd is voor het zwembad. Genoeg redenen dus om mee te doen. Maar let op er is een maximum aan het aantal deelnemers.

Voor meer informatie kunt u de website bezoeken: www.midnightwalkfraneker.nl of ons volgen op Facebook.

Deze eerste Midnightwalk in Franeker is een initiatief van Stichting Midnightwalk Franeker en de Rotary Club Franeker en de organisatie is volledig in handen van vrijwilligers.