Landelijke koploper FTTC 1 dendert door

HHZF Kantoormeubilair sponsor van FTTCNog maar drie van de tien competitieronden achter de rug en al twaalf punten voorsprong op de nummer twee. Het eerste seniorenteam van de Franeker tafeltennisclub beleeft bij zijn terugkeer in de landelijke 3e divisie een kickstart.

Na tweemaal 10-0 morsten de Franekers zaterdag in Utrecht de eerste punten. Tegen SVE 2 werd de dubbel verloren, waarna David Dijkhoff er niet in slaagde ook de 24ste FTTC 1-najaarsenkelpartij op rij in winst om te zetten. De wedstrijd eindigde in een 2-8 zege voor de Franekers. Arnold Terpstra en Bram Parlevliet bleven ongeslagen. Komende zaterdag is in eigen zaal Tafeltennis Zwolle 1 de tegenstander.

FTTC 2 (noordelijke 2e divisie) is stroef begonnen aan de najaarscompetitie. Ook de tweede wedstrijd leverde geen overwinning op: in Middelstum was Midstars 2 met 7-3 te sterk. Douwe van der Wal (2) en Raymond Stodel (1) sleepten drie winstpunten binnen. FTTC 2 komt pas op 6 oktober weer in actie.

Het eerste jeugdteam van FTTC kwam zaterdag op de koffie bij koploper Argus 3. In Harkstede ging FTTC 1 (noordelijke divisie) hard onderuit: 10-0. FTTC 2 (regionale 1e klasse) verging het diezelfde middag tegen Argus 4 niet veel beter: de Groningers waren met 8-2 te sterk. Kim Antonisse en Robin Simon zorgden voor twee FTTC-punten.

Beide regionale seniorenteams deden wél goede zaken. FTTC 3 (regionale 2e klasse) versloeg in tafeltenniscentrum de Driesprong Delta Impuls 4 uit Heerenveen met 7-3. Jan Bosgra en Lennert Keuning wonnen beiden al hun enkelpartijen en samen de dubbel. FTTC 4 (regionale 3e klasse) won thuis met 8-2 van Buitenpost 7. Jan Hartkamp en Amnoi Tampa pakten de volle buit.