Leerling poseert in zelfgemaakte fashion. Fotograaf: Jan Edwin Geertsma

Leerlingen CSG AMS openen eigen fashiontentoonstelling “EXPRESS YOURSELF” in Museum Martena

Leerlingen CSG Anna Maria van Schurman openen eigen fashiontentoonstelling “EXPRESS YOURSELF” in Museum Martena

Op donderdag 21 december stonden 12 leerlingen trots naast kunstenaar CP Berbée in de expositiezaal van Museum Martena. Voor het educatief project bij de tentoonstelling ‘Onder Vrouwen’ van CP Berbée mochten zij de afgelopen 4 weken een eigen kledingstuk ‘upcyclen’. De mini-tentoonstelling, met paspoppen en fotowerken, werd donderdagavond feestelijk geopend.

De tentoonstelling ‘Onder Vrouwen’ van Berbée draait om het vinden en vooral zíjn van jezelf. Nadat zij jaren geleden haar eigen model was voor haar afstudeerproject aan de kunstacademie, is de cirkel nu weer rond. Ze schittert op levensgrote foto’s in gewaagde, arty en futuristische outfits in Museum Martena in Franeker. De boodschap die ze anderen wil meegeven staat als een huis. “Welke leeftijd, afkomst, gender of carrière je ook hebt: blijf dichtbij jezelf.”

In de afgelopen weken gaf Berbée samen met theaterkostuum ontwerper Gerda Schepers les aan leerlingen uit het tweede een derde jaar van het CSG Anna Maria van Schurman in Franeker. De lessen bestonden vooral uit het knippen, plakken, stikken en naaien van stoffen en materialen. Oude en nieuwe colberts, (kerst)truien, jassen, schoenen en hoeden moesten eraan geloven. De zeven foto’s van de stukken, met de kunstenaars als model, zijn de piek op de kerstboom. Fotograaf Jan Edwin Geertsma maakte ze op plekken in het museum. CP Berbée: “De trots en het zelfvertrouwen spatten ervan af. Als ik naar de werkstukken kijk dan zie ik 12 verschillende persoonlijkheden. Geweldig!”

De werken zijn tot en met zondag 7  januari te zien in de tentoonstelling ‘Onder Vrouwen’ van CP Berbée in Museum Martena.

Leerling poseert in zelfgemaakte fashion. Fotograaf: Jan Edwin Geertsma
error: Bericht Beveiligd!