Leuke familievoorstelling in de Koornbeurs: De Magiër van Mildam

Het is nog kerstvakantie, dus hebben we nog een hele leuke familievoorstelling geprogrammeerd. Op vrijdag 5 en zaterdagavond 6 januari om 19.00 speelt de Magiër van Mildam, een familiemusical voor iedereen vanaf acht jaar en ouder. De voertaal is Nederlands, met een vrolijke dosis Fries er tussendoor. Aart Staartjes speelt – als niet-Fries die wel in Friesland woont (Dronryp) – de ingehuurde verteller. Joop Wittermans is de politie-inspecteur die de verteller bijstaat. Lysbeth Welling, bekend van Tryater, speelt één van de mantelzorgers. Aan de voorstelling werken meer dan twintig jeugdige amateurspelers mee uit de provincie.

In Mildam maakt men zich zorgen over de oude Magiër. Het gaat namelijk niet goed met hem. Zijn goochelkunst is al jaren een zorg en nu gaat het spreken ook niet echt goed meer. Voor de zekerheid hebben de mantelzorgers dan ook de verhalenverteller Rat Nagimestra ingehuurd. Maar wanneer de bezoekers zich verwachtingsvol melden, is de beroemde verhalenverteller is nog niet gearriveerd. En men rekent er echt op dat het lang en goed bewaarde geheim van de ‘ontdekking van Fryslân’ nu gedeeld wordt.

De gepensioneerde inspecteur Teis Graantram brengt uitkomst. Hij heeft zo veel meegemaakt, dat hij er wel een boek over kan schrijven. Van geheimen weet hij, als oud-politieman, alles en ‘het geheim van Fryslân’ zal dan ook niet moeilijk te ontrafelen zijn. Gelukkig komt de beroemde verteller Nagimestra nog op tijd om de inspecteur terzijde te staan. Samen kunnen zij die klus wel klaren en krijgen de inwoners van Mildam als eerste in Friesland te horen hoe dat nu precies is gegaan met die ontdekking van Fryslân. Eind goed, al goed, laat de sneeuw aan het eind van het verhaal de kale akkers maar wit kleuren.

Hierbij een link naar een filmpje: www.facebook.com/posthuistheater/?hc_ref=ARSH_hTpE98ZQjRnsbshcTKW3T93BEzfyVWsP5n7Ig5YqPrGZPF36FhL4e02gkGsuVU&fref=nf

En op onze website meer info over de voorstelling en kaartverkoop. www.theaterdekoornbeurs.nl/voorstelling/342/de-ontdekking-van-fryslan/357

Deel dit bericht
Facebook
WhatsApp
Telegram
Twitter
LinkedIn
Pinterest
error: Bericht Beveiligd!