Maak kennis met tennis!

Ben jij ook degene die altijd de gedachte heeft gehad om te gaan tennissen maar nooit de stap heeft gezet? Of wil je dit voorjaar beginnen met sporten maar weet je niet in welke sport? Dit is je kans om in contact te komen met tennis. 

De tennisverenigingen van Franeker, Sexbierum en Tzum bieden jou een kennismaking met tennis aan. Voor iedereen ouder dan 5 jaar is er een kennismaking.

Waarom tennis?

Tennis is de tweede sport van ons land. Meer dan een miljoen mensen staan regelmatig op de tennisbaan en 605.000 daarvan zijn lid van een KNLTB-vereniging. En dat is niet zo gek want iedereen kan leren tennissen, de sport is flexibel in te passen in je leven, goed voor je gezondheid en geschikt voor alle leeftijden.

Iedereen kan het leren

Ook als je geen toptalent bent, kun je veel plezier beleven op de tennisbaan. Er zijn competities en toernooien voor alle niveaus en je bent nooit te oud om te starten.

Flexibel

Zeven dagen per week op de baan of één keer? Overdag of ’s avonds? Competitie spelen of recreatief tennissen? Het kan allemaal!

Gezondheid

Onderzoek van de International Tennis Federation (ITF) in samenwerking met de KNLTB wijst uit dat in vergelijking met normaal actieve mensen, tennissers: slanker zijn, meer uithoudingsvermogen hebben, meer ‘goede’ cholestorol (HDL) hebben, sterkere botten en spieren hebben en een betere conditie hebben

Lifetime sport

Tennis is een sport voor jong en oud. Sporten is vooral gezond als je het je hele leven blijft doen. Nu leren tennissen, daar heb je dus de rest van je leven plezier van!

Maak Kennis met Tennis

De lente is begonnen en nu is het dé tijd om weer buiten te gaan spelen. Tennis is een gezellige (buiten)sport om alleen of samen te spelen en nu is dé tijd om ermee kennis te maken. Heel Nederland start met Maak Kennis met Tennis!

MKMT voor kinderen

De cursus MKMT duurt acht weken. De kinderen (vanaf 5 jaar) krijgen theorie- en praktijkles van een professionele tennisleraar in kleine groepen. Samen leren ze de belangrijkste regels van de tennissport en ontdekken ze wat een backhand en forehand is. Smashen komt ook aan bod en natuurlijk worden er wedstrijdjes gespeeld. Na de 8-weekse cursus wordt er een vervolgcursus aangeboden.

MKMT voor senioren

De cursus MKMT wordt bij de Franeker Tennis Club ook aangeboden aan volwassnen. In acht weken tijd (1 les per week) worden de basisbeginselen van tennis bijgebracht door enthousiaste tennisleraren van de tennisschool. Op deze manier kan iedereen vrijblijvend en tegen een aantrekkelijke prijs kennismaken met de tennissport.

Meer informatie

Op de website van de Franeker Tennis Club vind u meer informatie over de tennissport en het programma Maak Kennis Met Tennis.

Franeker Tennis Club

Eén van de grootste verenigingen van Friesland. Met bijna 700 leden is FTC een energieke en gezellige tennisvereniging. In een professionele en veilige omgeving kunnen tennissers hun sport beoefenen in  individueel, team- en gezinsverband. Tennislessen worden verzorgd door tennisschool Van der Lecq en Hilwerda. De tennisbanen zijn 7 dagen per week beschikbaar van 09.00 uur tot 22.00 uur en kunnen door de leden op ieder gewenst tijdstip gebruikt worden. Daarmee is tennis een zeer flexibele (gezins)sport.

error: Bericht Beveiligd!