Mannen opgepakt naar belagen paardenmeisjes

Harlingen – [LC] Twee inwoners van Tzum (79 en 45) zijn gisteravond opgepakt, nadat ze bij Harlingen vier paardenmeisjes en hun 48-jarige begeleidster hebben belaagd.

De ruiters reden op de Ieslumerbuorren, toen het duo in een auto passeerde. De mannen hadden de ramen geopend en bonkten op de autoportieren. Volgens de politie wilden ze kennelijk de paarden opjagen. Plotseling stapte de bejaarde Tzumer uit en greep een van de meisjes bij de enkel. Ze sloeg de aanval met haar rijzweep af.

De 45-jarige stapte eveneens uit en begon uit te varen dat de ruiters de weg blokkeerden. De 48-jarige vrouw, die de amazones op een fiets begeleidde, probeerde de ruzie te sussen. Daarop richtte de agressie zich op haar.

Ze werd van de fiets getrokken en er ontstond een worsteling. Het slachtoffer werd geschopt en kreeg enkele harde klappen. De belagers probeerden haar naar een sloot te slepen. Uiteindelijk vertrokken de Tzummers.

De vrouwen waren danig overstuur. Slachtofferhulp heeft zich over hen ontfermd. Agenten hebben de kerels later aan de hand van het signalement aangehouden. De politie meldt dat voor de komst van de Tzummers verschillende automobilisten probleemloos zijn gepasseerd.

error: Bericht Beveiligd!