Martenahiem zoekt vrijwilligers restaurant en mannensoos

Woonzorgcentrum Martenahiem in Tzum is één van de locaties van Zorggroep Tellens. Het centrum biedt zeven dagen per week en 24 uur per dag deskundige zorg, begeleiding en ondersteuning. Martenahiem is van vele moderne gemakken voorzien en bied ouderen een plek waar zij geborgenheid en veiligheid vinden en waar men zich thuis kan voelen. Martenahiem heeft een prachtige, landelijke ligging. Rondom het gebouw ligt een mooie, ruime tuin.

Het complex is kleinschalig, met een persoonlijke en huiselijke sfeer In Martenahiem is er een mannensoos waar de heren naar toe kunnen gaan voor een ontspannen middag. Deze soos is geopend 1 x in de 14 dagen (oneven weken) op de vrijdagmiddag van 14.30 uur tot 16.30 uur. Voor de begeleiding van deze Mannensoos zoekt Martenahiem één of twee vrijwilligers (m/v). werkzaamheden zijn: de heren verwelkomen, kopje koffie/thee schenken en naar behoefte een activiteit aan bieden.

Het kan dan gaan om een potje biljart, kaarten of een eigen invulling van de vrijwilliger, eventueel in overleg met de professionele kracht welke aanwezig is op de huiskamer. Een praatje, even persoonlijke aandacht is de belangrijkste invulling van deze middag.

Daarnaast zoekt Martenahiem vrijwilligers voor in het restaurant. In het restaurant wordt tussen de middag gegeten en kunnen de bewoners op ieder moment van de dag wat te drinken halen. Daarnaast is het restaurant ook open voor bezoekers welke kunnen komen eten en zijn er regelmatig activiteiten waarbij er extra mensen blijven eten en/of koffie en thee komen drinken. In het restaurant is de hele week wat te doen. De werkzaamheden zijn: oa.: koffie/thee schenken, afruimen en schoonmaken van de tafels en tijdens de ochtenddienst het uitserveren van de warme maaltijd.

Tijdens de middagdienst het begeleiden bij de broodmaaltijd en de afwas. Een praatje met de bezoekers hoort hier natuurlijk ook bij. De werktijden zijn verdeeld in 2 dagdelen. Een ochtenddienst van 10.30 uur tot ongeveer 14.00 uur en een middagdienst op maandag en dinsdag van 14.30 uur tot ongeveer 19.00 uur en de overige dagen van 14.30 uur tot 17.00 uur. In overleg met de vrijwilligers wordt besproken wanneer hij/zij ingezet wil/kan worden.

Er wordt gezocht naar een enthousiaste, representatieve, flexibele en zelfstandige vrijwilligers. Affiniteit met (dementerende) ouderen is een pré. Reiskosten worden vergoed, de vrijwilligers zijn tijdens de werkzaamheden WA verzekerd. Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij de Vrijwilligerscentrale van De Skûle Welzijn, Godsacker 35 te Franeker, tel: 0517-397800. Mail: info@deskule.nl. Andere vacatures bekijken? www.deskule.nl