Massale steun in Franeker voor Maarten van der Weijden *foto’s*

Wat een feest in Franeker en wat een opkomst! In één woord ongelooflijk! En dat alles voor de strijd tegen kanker! Want daar draaide het allemaal om.

Door een iets langere rustpauze van Maarten van der Weijden, liep de doorkomst tijd in Franeker een behoorlijke vertraging op, de eerste doorkomst tijd lag rond 16:30 uur, maar dat werd uiteindelijk tegen 21:00 uur!

Het mocht de pret niet drukken, Het begon ‘s middags al, de bewoners van het Vliet in Franeker waren spontaan overgegaan tot het versieren van hun straat te versieren met vlaggetjes, om de gezelligheid te verhogen.

En zo was er Marc Heijmans uit het Pittoreske Waalre, net onder Eindhoven, speciaal naar Franeker gekomen om zijn 3,3 Km in de strijd tegen kanker toch te zwemmen, zoals die zelf zei: “Ik moet het doen” en zo geschiedde: In Ythúske de Bikker mocht en kon hij zich omkleden en vertrok hij vanaf de steiger bij het Ythúske om zijn tocht te volbrengen (zie eerste zwemfoto’s) en dat deed hij met succes. “Het was goed gevoel”

Later op de avond startte het podium programma op de Spaarbankstraat met o.a. Piter Wilkens en Dj Quickfinger, deze laatste wist het inmiddels massale publiek op te zwepen, en dat resulteerde in één groot feest waarbij de Burgemeester Hayo Apotheker samen met de Commissaris van de Koning Arno Brok volledig uit hun dak gingen, net als de vele duizenden langs de route in Franeker.

Uiteindelijk werd er gestempeld in Franeker en niemand minder dan Eise Eisinga stempelde de kaart van Maarten. Tevens werd er een een cheque aangeboden van ruim 81 duizend euro, alhoewel de burgemeester sprak over een bedrag van 81 duizend gulden…

Wij waren bij het volksfeest en maakten de volgende impressie:

 

 

 

error: Bericht Beveiligd!