De Skule

MDT Divers in Franeker van start

MDT Divers is een landelijk programma waarbij jongeren aan de slag gaan met hun talenten en persoonlijke ontwikkeling. Een half jaar lang gaan ze minimaal 2 uren per week bij ons aan de slag voor talentenontwikkeling, groepsactiviteiten en het opzetten van maatschappelijke projecten. Daarnaast bieden wij ondersteuning en coaching bij het maken van een studiekeuze, werk zoeken, financiële hulp en andere ontwikkelingen die spelen bij deze jongeren.

Voor meer informatie en voorbeelden kunt u terecht op: www.mdt.frl en in de bijlage vindt u een flyer van MDT en het tijdspad die jongeren tijdens hun MDT reis gaan bewandelen. Ieder vrijdagmiddag zal er een vrije inloop plaatsvinden bij de Skule Welzijn in Franeker (Godsacker 35) van 14:00 uur tot 16:00 uur. Tijdens deze inloop vinden er intakes plaats met de jongeren, kunnen de MDT jongeren elkaar ontmoeten en met projecten en activiteiten aan de slag gaan. Er bestaat zowel groep coaching, als individuele coaching.

Mocht u jongeren kennen voor wie dit interessant is, neem dan gerust contact met ons of schrijf de jongeren alvast bij ons in voor een intake. (Dit kan via mdt.frl, mail en telefonisch) Daarnaast kunnen wij binnen uw team presentaties verzorgen om het gedachtengoed van MDT Divers te delen.

Wij hebben er zin in!

Hartelijke groet, Bianca en Julia

MDT Friesland
Ook in Harlingen wordt er dit jaar een groep opgestart, mocht dit qua bereik beter zijn voor jongeren is dit ook mogelijk.
Daarnaast kunnen wij jongeren koppelen aan andere MDT locaties in Friesland.

MDT on Tour
Dit jaar verzorger wij ook MDT festivals op locatie om MDT Divers te promoten.

Methodieken
Tijdens de bijeenkomsten maken wij gebruik van de Scrum Methode en van Stephen Covey (zeven eigenschappen van effectief leiderschap)