Medailles voor Sieswerda en v/d Velde van FZC’54 tijdens RZK.

FZC’54 kwam dit weekend met acht zwemmers in actie tijdens de Regionale Zwemkampioenschappen (RZK) in Drachten. Voor deze kampioenschappen van de drie noordelijke provincies moeten zwemmers per afstand een limiet hebben gezwommen om mee te mogen doen.

Voor FZC’54 verschenen Rixt Nynke Baron, Gwen Sieswerda, Sanne Grovenstein, Lianne Spoelstra, Liza Scheenstra, Lotte Grovenstein, Frederique Potma en Laura van der Velde aan de start. Gwen ging op vrijdagmiddag direct goed van start met een mooie zilveren medaille op de 200m rugslag. Laura volgde zaterdag met een bronzen plak op de 200m vrije slag en deed dat zondagmiddag nog eens over met een derde plaats op de 100m vrije slag. Verder sleepte ze op deze beide afstanden én de 100m en 200m rugslag de limiet voor de Nederlandse Junioren en Jeugdkampioenschappen (NJJK), die in juni in Eindhoven worden gezwommen, in de wacht.

De overige zwemmers noteerden keurige tijden en mooie plaatsen in het sterke deelnemersveld. Al met al een prachtige prestatie waar FZC’54 trots op kan zijn!

Kijk voor alle uitslagen op www.fzc54.nl.

foto 1: Gwen Sieswerda Foto 2: Laura van der Velde

foto Gwen foto Laura

error: Bericht Beveiligd!