MEE Friesland op zoek naar maatjes (m/v)

Franeker – MEE Friesland is een onafhankelijke organisatie die informatie, advies en ondersteuning biedt aan alle mensen met een beperking. Ook familieleden, professionals, gemeenten en andere organisaties die een vraag hebben of informatie zoeken zijn bij MEE van harte welkom. De ondersteuning van MEE is kosteloos, zodat iedereen er gebruik van kan maken. Mee Friesland is op zoek naar maatjes (m/v) die samen met een cliënt(e) iets leuks wil ondernemen zoals: een bakje koffie drinken en een praatje maken, voorlezen, wandelen of fietsen, activiteit rond hobby, sporten, samen de stad even in of een spelletje doen. Het gaat hierbij om minimaal 4 uur per maand en maximaal 4 uur per week (in overleg met de cliënt, voor minimaal een jaar).Verwacht wordt dat de vrijwilliger: met beide benen op de grond staat, zelfstandig kan werken, een sociale instelling heeft, over een goed invoelend vermogen beschikt, geduldig is, kan aansluiten bij het tempo en gedrag van mensen met een beperking, een nodige dosis humor heeft, open staat voor het ontvangen van ondersteuning vanuit MEE Friesland, en minimaal een jaar beschikbaar is. Reiskosten worden vergoed (0,35 per km). Aanvragen voor maatjes in Franeker en omgeving zijn:
– Vrouw (50 jaar) met een licht verstandelijke beperking zoekt een maatje om in haar vrije tijd samen leuke dingen te doen. Haar interesses zijn: handwerken, fietsen, zwemmen, kleien, winkelen, een bakje koffie drinken of uitjes naar familie. Mevrouw zoekt een vrolijke, gezellige en actieve vrijwilliger.
– Man (25 jaar) met een licht verstandelijke beperking en een aan het autistisch spectrum verwante stoornis zoekt een maatje om iets te ondernemen. Hij woont zelfstandig en vindt het moeilijk om alleen iets te ondernemen. Hij zou graag eens naar de bioscoop willen, een keer uitgaan of gewoon eens de stad in.
– Rustige, vriendelijke man (45 jaar) met een goed gevoel voor humor en een licht verstandelijke beperking, zoekt een maatje om leuke activiteiten mee te ondernemen, om zo nieuwe mensen te leren kennen. Zelf komt hij niet zo snel met nieuwe mensen in aanraking, maar hij zou dit wel graag willen. Zijn hobby’s zijn autorijden, computeren en wandelen met de hond. Begeleiding is aanwezig, de vrijwilliger is tijdens de vrijwillige werkzaamheden W.A. verzekerd.
Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij De Vrijwilligerscentrale van De Skûle Welzijn, Godsacker 35, Franeker, tel: 0517-397800, mailen kan ook: info@deskule.nl,

Deel dit bericht
Facebook
WhatsApp
Telegram
Twitter
LinkedIn
Pinterest
error: Bericht Beveiligd!