Mijlpaal voor Patrick de Lange in opleidingstraject

Op 24 januari aanstaande worden weer landelijke examens afgenomen in het clubgebouw van Showband Sternse Slotlanders. Het wordt een bijzondere dag. Een aantal jaren geleden is binnen Showband Sternse Slotlanders een vervolg gegeven aan de Interne Muziek Opleiding (IMO). Binnen deze opleidingen wordt gewerkt met lesmateriaal wat uiteindelijk de mogelijkheid geeft voor het behalen van landelijk erkende muzikale diploma’s (vergelijkbaar met een muziekschool). De opleiding is enerzijds gericht op slagwerk (ongestemd slagwerk) en melodie (gestemd slagwerk).

Een aantal keer per jaar worden examens afgenomen. Dit gaat op 24 januari aanstaande weer plaatsvinden. Naast alle andere kandidaten is er één kandidaat bijzonder. Patrick de Lange zal zijn D-examen melodie afronden. Hiermee heeft hij het gehele opleidingstraject van examen A tot en met D afgerond. Een mijlpaal.

Deze mijlpaal willen de Showband Sternse Slotlanders én Patrick de Lange niet zomaar voorbij laten gaan. Gezamenlijk met zijn muzikale vrienden van de Showband wordt zijn examen afgesloten met een openbaar concert. Iedere belangstellende is van harte welkom. De inloop is vanaf 19:30 in het Clubgebouw Kleyenburg van Showband Sternse Slotlanders aan het Noorderbolwerk 4 te Franeker. Het concert vindt plaats van 20:00 tot 21:00.

patrick de lange