Milieustraat Franeker zamelt Taxussnoeisel in strijdt tegen kanker

“Bestrijd kanker vanuit uw eigen tuin” Vergroot de Hoop steunt de strijd tegen kanker door zoveel mogelijk jong taxussnoeisel in te zamelen. Alleen in de snoeiperiode van 15 juni tot 31 augustus is de basisgrondstof voor chemotherapie aanwezig in de Taxus. U kunt hiervoor terecht bij milieustraat Franeker.

De inzameling wordt gesteund door gemeenten, hoveniers en begraafplaatsen. Elke kubieke meter taxussnoeisel is goed voor 1 chemotherapie en verhoogt het bedrag dat gedoneerd wordt aan kankerbestrijding. Doordat 1 op de 3 mensen met kanker te maken krijgt vind Vergroot de Hoop het belangrijk dat wij ook kunnen doneren aan doelen die zich bezig houden met kankerpreventie, -behandeling of -bestrijding.

Waarom taxus inzamelen

In het snoeisel van je taxushaag (taxus baccata) zit baccatine, de basisgrondstof voor chemotherapie. Taxus baccata komt enkel voor in West-Europa. Bovendien is het in Vlaanderen een traditie om taxus baccata massaal als haagplant aan te planten. Wij zijn dus dé uitverkoren regio om deze basisgrondstof voor chemotherapie te verzamelen. We mogen geen snoeisel verloren laten gaan. Elke meter snoeisel telt!

error: Bericht Beveiligd!