Foto ©Edwin Brandsma

Asbest vrijgekomen bij woningbrand *foto’s*

Dinsdagmiddag zijn diverse hulpdiensten gealarmeerd voor een woningbrand aan de Stadhoudersweg in St.-Annaparochie, gelukkig konden de bewoners op tijd uit de woning komen.

Er is door de brandweer inmiddels het sein gegeven van “brandmeester” echter zijn ze nog enige tijd bezig met nablussen. Tevens bestaat de mogelijkheid dat er asbest bij de brand is vrijgekomen, een gespecialiseerd bedrijf is ingeschakeld om vast te stellen of dat inderdaad zo is.

De gemeente adviseert alert te blijven op de situatie aldaar en zodra er meer informatie hierover bekend is zullen we een update plaatsen.

*UPDATE*

Er is bij de brand asbest vrijgekomen. De asbestdeeltjes liggen op het perceel/grond van de woning zelf en in de tuin van naastgelegen buren. Deze bewoners zijn geïnformeerd over de vondst van asbest. Er zijn afzetlinten geplaatst op de plaatsen waar asbest is gevonden. Het lijkt erop dat er geen asbest in het openbare gebied of op de weg terecht is gekomen. Wel wordt dit morgen nog een keer goed gecontroleerd door een gespecialiseerd bedrijf. Zij ruimen ook de asbestdeeltjes op die al gevonden zijn, aldus de gemeente!

Foto’s ©Edwin Brandsma

Deel dit bericht
Facebook
WhatsApp
Telegram
Twitter
LinkedIn
Pinterest
error: Bericht Beveiligd!